Загальна характеристика програми 1С: Бухгалтерія.

 

Нині в Україні спостерігається чітка тенденція до стрімкого збільшення попиту на висококваліфікованих спеціалістів у галузі бухгалтерського обліку із застосуванням персонального комп’ютера. Особливо важливим у виборі прийняття рішення про прийняття бухгалтера на роботу є його знання комп’ютерної програми ведення бухгалтерського обліку.

За останні декілька років користується попитом знання комп’ютерної програми 1С: Бухгалтерія, версія 7.7, Українська конфігурація. Чим же зарекомендувала себе ця програма ?

1) Програма відрізняється від інших доступністю і зрозумілістю користування, суттєвим спрощенням роботи бухгалтерії;

2) Користувач-бухгалтер може вести облік для різних підприємств в одній інформаційній базі;

3) Програма неодноразово доказала свою компетентність у сфері проведення розрахунків, створенні документів, формуванні звітів.

Головне меню програми розташоване таким чином, щоб бухгалтер-користувач мав можливість відкрити і проглянути необхідну інформацію, відредагувати документ чи перевірити звітність.

Форма документа в 1С: Бухгалтерії схожа на звичайний стандартний документ, затверджений Міністерством фінансів України про ведення документообігу в Україні. Проте, документ програми має свої переваги. Вікно діалогу розміщене таким чином, що можна не набирати свої реквізити щоразу, а вибирати з потрібного довідника.

На відміну від інших комп’ютерних програм бухгалтерського обліку, 1С: Бухгалтерія має таку перевагу, як ведення довідникової інформації. Довідники створюються для збереження однотипної інформації. Універсальність полягає в тому, що відкривши будь-який документ, програма буде давати вибір для ведення інформації з уже існуючої інформації про наявні матеріальні цінності підприємства, кількість і поіменний список працюючих даного підприємства з усіма тарифами і розцінками заробітної плати, а також реквізити та сталі данні про саме підприємство. Багаторівневі довідники дають змогу розподілити інформацію ще й по додаткових узагальнених групах.

Після заповнення документа і вибору інформації з довідників документ роздруковується і має вигляд стандартного документа, що аналогічно заповнюється бухгалтерами вручну. Проте, на відміну від ручної роботи та інших бухгалтерських комп’ютерних програм проводки документа не розносяться по відповідних Журналах-ордерах та в аналітичний облік, програма 1С це робить сама: розносить проводку документа по аналітичних рахунках, записує у відповідні Журнали-ордери, а потім формує Звітність. Це конструктивно змінює погляд на роботу бухгалтера і дає змогу останньому приділити більше уваги дослідженню економічних процесів діяльності підприємства.

 

 








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 964;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.