Поля, що обчислюються, в запитах

Запит можна використовувати для виконання розрахунків і підведення підсумків з вихідних таблиць. Для створення полів, що обчислюються, використовуються математичні і строкові оператори. При цьому Access перевіряє синтаксис вираження й автоматично вставляє наступні символи:

• квадратні дужки ([...]), у них містяться імена елементів керування;

• знаки номерів (#), у них містяться розпізнані дати;

• лапки (""), у них міститься текст, що не містить пробілів чи знаків пунктуації.

Поле, вміст якого, є результатом розрахунку по змісту інших полів, називається полем, що обчислюється. Поле, що обчислюється, існує тільки в результуючій таблиці. Загальний формат поля, що обчислюється, виглядає так: Ім'я поля, що обчислюється, Вираз для створення поля, що обчислюється.

Підсумкові запити

Запити дозволяють робити підсумкові обчислення. Для цих цілей у Access передбачені статистичні функції SQL. Статистичну функцію задають у рядку Групповая операция бланка запитів, що з'являється при виконанні команди Вид, Групповые операции.

 

Функція SQL Дія
Sum Avg Min Max Підсумовування значень визначеного поля Обчислення середнього значення даних визначеного поля Обчислення мінімального значення поля Обчислення максимального значення поля
Count First Last Обчислення кількості записів, відібраних запитом за умовою Визначається перше значення в зазначеному полі записів, відібраних запитом Визначається останнє значення в зазначеному полі записів, відібраних запитом
StDev Обчислюється стандартне відхилення значень даного поля, для всіх записів, відібрав них запитом
Var   Обчислюється варіація значень даного поля для всіх записів, відібраних запитом  

Перехресний запит

Перехресний запит застосовується в тому випадку, якщо необхідно об'єднати дані у форматі рядків-стовпчиків. Як заголовки для стовпчиків при проектуванні таких запитів можна вказати значення деяких полів чи виразів.

Запит на створення таблиці

Даний тип запитів варто застосовувати, наприклад, для архівування старих блоків даних чи збереження резервних копій таблиць.

Запит на відновлення

Використовуючи цей тип запиту, можна змінити в базовій таблиці групу блоків даних, відібрану на основі визначених критеріїв.

Запит на додавання записів

За допомогою цього типу запиту блоки даних однієї таблиці (усі чи відібрані запитом) можна помістити в кінець іншої таблиці.

Запит на видалення записів

За допомогою даного типу запиту можна видалити з базової таблиці групу блоків даних, відібраних за визначеними критеріями. При цьому варто ретельно проаналізувати критерії відбору, оскільки цю операцію не можна скасувати.

Створення звіту

Використовуючи базу даних, можна роздрукувати будь-яку таблицю, запит чи форму. Однак результати друкування не будуть виглядати професійно, тому що ці інструменти не призначені для друкування. За допомогою звіту можна одержати результати у високоякісному варіанті. У Access звіт являє собою форму спеціального типу, призначену для виводу на друк. Але на відміну від форм звіти не призначені для виводу у вікні, а призначені тільки для друку, тобто створюють не екранні, а друковані документи. При створенні звіту Access завжди оперує тільки з однією єдиною таблицею чи запитом. Якщо необхідно об'єднати інформацію з декількох таблиць і (чи) запитів в одному звіті, то колись варто зібрати бажані дані в новому запиті.








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 629;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.