Загальні дані про компанію

Історія компанії

 

Історія Публічного акціонерного товариства «Укргідропроект» почалася більше 80 років тому, коли 25 травня 1927 рішенням уряду було створено Бюро водних досліджень, що перетворилося з часом в потужний інститут по проектуванню водогосподарських та гідроенергетичних об'єктів.

 

Каскади ГЕС на Дніпрі та Дністрі, за кордоном, споруди атомних та вітрових електростанцій, водосховища, великі канали в Донбасі і Придніпров'ї, судноплавні споруди, лінії електропередач, підстанції, мости, дороги, підприємства будіндустрії, жілпоселка - такий обширний профіль діяльності Укргідропроекту.

 

На всіх етапах розвитку, проектуючи складні і унікальні споруди, інститут був ініціатором впровадження багатьох технічних рішень, розроблених і здійснених вперше в країні, що забезпечили не тільки значну економію коштів, а й нову якість.

 

Створене в 1927 році, ПАТ «Укргідропроект» за минулі роки перетворилося в найбільшу інжинірингову компанію в області гідроенергетичного і водогосподарського будівництва. За проектами наших фахівців побудовані каскади гідроелектростанцій на річках Дніпро та Дністер, обгрунтовано будівництво гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС) на річках Дністер, Південний Буг, а також Канівської ГАЕС на р. Дніпро.

 


Сьогодні за нашими проектами триває будівництво найбільшої в Європі Дністровської ГАЕС та Ташлицької ГАЕС на р. Південний Буг. У 1995 р за нашими проектами почато реконструкцію ГЕС Дніпровського каскаду.

 


Значна частина діяльності пов'язана з виконанням проектних робіт і наданням інжинірингових послуг за межами України. За останні 15 років було запроектовано 11 гідровузлів у В'єтнамі, багато з яких вже успішно експлуатуються і будуються, а також об'єктів в Мексиці, Венесуелі, Іраку та інших країнах.

Подолавши найважчий спад, викликаний переходом на нові умови господарювання, Укргідропроект зберіг свою профільну спрямованість, кадрове ядро, рейтинг, за рахунок активної діяльності як на внутрішньому, так і міжнародному ринку.

 

З 1994 р Укргідропроект реорганізований у відкрите акціонерне товариство зі 100% приватним акціонерним капіталом, а в кінці 2009 року, з урахуванням чинного законодавства України, перетворений в публічне акціонерне товариство

Загальні дані про компанію

ПАТ «Укргідроенерго» (далі – УГЕ), ​головна гідрогенеруюча компанія України, яка забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти і потужності, мобільний аварійний резерв в об'єднаній енергосистемі України.

 

До складу ПАТ «Укргідроенерго» входять станції:

― Київська ГЕС – 440 МВт.

― Київська ГАЕС – 235,5 МВт.

― Канівська ГЕС – 489,5 МВт.

― Кременчуцька ГЕС – 637,7 МВт.

― Дніпродзержинська ГЕС – 374 МВт.

― Дніпровська ГЕС (1,2) – 1535 (629+906,2) МВт.

― Каховська ГЕС – 334,8 МВт.

― Дністровська ГЕС – 702 МВт.

― Дністровська ГАЕС* – 648 МВт.

― Сумарна встановлена потужність станцій УГЕ 5 396,5 МВт*;

― Виробництво електроенергії – 13,8 млрд. кВтг/рік;

― Кількість гідроагрегатів – 102

― Загальна корисна ємність водосховищ 21 км3

― Загальна протяжність земляних гребель 100 км

― Загальна чисельність компанії – 2957 осіб

― Напори на станціях Дніпровського каскаду складають 8 - 35 м.

* З урахуванням ГА-2 Дністровської ГАЕС – 324 МВт, на якому тривають пускові операції








Дата добавления: 2016-02-16; просмотров: 725;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.