Перевірка правильності XML - документів

XML – документ, який має правильний синтаксис, називається правильним документом (well formed). Синтаксично коректним є документ, якщо він має єдиний кореневий елемент, відкриваючі та закриваючі теги для кожного елемента, правильно вкладені теги, визначення значень атрибутів у дужках. Для відповідної перевірки документів потрібна спеціальна програма - синтаксичний аналізатор XML (або XML – процесор). Більшість синтаксичних аналізаторів


розповсюджується вільно. Деякі програми мають вбудований синтаксичний аналізатор (наприклад, Internet Explorer).

XML – документ, який відповідає DTD, називається придатним (valid). Для перевірки правильності та придатності документа можна використовувати різноманітні XML – редактори. Наприклад, можна скористатися редактором Open XML Editor, який має простий зручний інтерфейс і вільно розповсюджується.

Для перевірки правильності документа потрібно розчинити його у редакторі Open XML Editor і подати команду меню Tools – Check Wellformedness. По завершенні перевірки програма або виведе повідомлення про помилки у документів, або повідомить, що документ є правильним:

 

 

Щоб перевірити придатність документа, потрібно виконати команду меню Tools – Check Validity. XML – редактор детально повідомляє, де документ не відповідає DTD. Якщо перевірка завершилась успішно, виводиться повідомлення:

Можна також використовувати інші XML – редактори, наприклад Codeplot (http://codeplot.com), XML Validator та ін.









Дата добавления: 2016-04-14; просмотров: 520;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.