Translate the text into English. Тіло людини побудоване з клітин, як будинок із цеглин

Тіло людини

Тіло людини побудоване з клітин, як будинок із цеглин. Групи клітин одного і того самого виду, що виконують однакові функції, називають тканинами. Із тканин утворені всі органи нашого тіла: серце, шлунок, кишечник, легені, нирки, печінка, мозок. Органи, пов’язані один з одним спільною функцією, утворюють системи. У нас є травна, дихальна, імунна, нервова система, системи виділення, кровообігу та деякі інші. Зокрема, в травній системі частина їжі перетворюється на поживні речовини, необхідні всьому організму.

Шкіра захищає внутрішні органи, перешкоджає проникненню всередину тіла води і шкідливих речовин, а також хвороботворних бактерій і вірусів. У спеку шкіра рятує нас від перегрівання, коли холодно, допомагає зберігати тепло.

У нашому тілі понад 600 м’язів. Вони різняться за зовнішнім виглядом і виконують різні функції. Завдяки м’язам ми можемо ходити, бігати, моргати, крутити головою, стежити очима за м’ячем, жувати і робити безліч інших рухів.

Мозок – головний орган нервової системи. Він регулює діяльність усього тіла: надсилає команди внутрішнім органам і м’язам, дістає сигнали від усіх органів щодо стану й потреб тіла. Мозок одержує сигнали від органів чуття (слуху, зору, дотику) й аналізує їх. Саме мозок відповідає за нашу пам'ять, думки, емоції, мову, відчуття…

Око – кулястий орган діаметром близько 2 см. Світло проникає в нього через прозорий отвір у райдужній оболонці – зіницю. Далі проміння світла проходить через кришталик, який фокусує зображає на сітківці. Зоровий нерв передає сигнали від сітківки в головний мозок.

 

UNIT 3

The flu and its symptoms

I. Vocabulary Practice

1. Can you find all the hidden words in this word search? Words can go in the following directions: → ↓

S I C K Q V I R U S W P I M P
H V V I L G C O U G H Y J D B
A I Q L C E R Q U P I M F Z A
N H S J O R E U N O T S O F C
D T Z M L M D Z S N E E Z E T
W F X A D A B I S A B D A X E
A G T W W R L C S D L Y N E R
S C L E A N O R K I O B T X I
H H P O I S O N S F O D I E A
I E A W Q F D N R Y D I B R J
N A J Z S E C J O L C S O C W
G L O B T V E U S G E E D I N
F T G Q M E L I E F L A I S L
L H N M K R L Z M I L S E E Z
U Y Q V K S P R E A D E S N N







Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 582;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.