Translate the text into English. Цікаві факти про людину

Цікаві факти про людину

Із усіх наділених розумом істот, лише людина може намалювати пряму лінію. Людина – єдина жива істота на планеті, здатна подарувати світу посмішку. А ще лише людина може червоніти і ніяковіти. Наступні цікаві факти про людину були зібрані, щоб довести – ми так мало знаємо про свій організм.

У нашому здоровому тілі живе здоровий дух, а також.... 500 різних видів бактерій! Вчені довели, що ми майже на 90% складаємося з мікроорганізмів. Близько 2 кг бактерій живе в нашому кишечнику. Проте непокоїтися не варто. Переважна більшість їх корисна. Так, наприклад, мікроскопічні організми допомагають нам перетравлювати їжу і навіть зміцнюють імунітет. До речі, поцілунок – це не лише прояв ваших щирих почуттів, але й обмін близько 300 різновидів бактерій.

Цікаво, що права легеня людини здатна вмістити більше повітря, ніж ліва. А площа поверхні обох приблизно дорівнює площі тенісного корту. Ось така математика людського організму. Продовжуючи тему органів дихання, хочеться звернутися до курців. Викурюючи десь пачку сигарет у день, вважайте, що ви випиваєте чашку смоли в рік. Отрута із цигарок, змішуючись із кров'ю, вбиває п'явку, якщо така тварина раптом присмокчеться до курця.

Деякі люди здатні відчувати так звані «фантомні» болі. Це означає, що у них болить орган або частина тіла, якої у них більше немає. Є прості речі, які людина в житті не здатна зробити через анатомічні особливості. Ви самі можете перевірити наступні цікаві факти про людину. Наприклад, неможливо лизнути власний лікоть або чхнути з відкритими очима.

Кістки людини – також цікава тема для розмови. Клітини нашого скелета повністю оновлюються приблизно за три місяці. Ви здивуєтеся дізнавшись, що у тілі дитини нараховується на 64 кістки більше, ніж у дорослого, хоча немовля і народжується без колінних чашечок. Із часом у дитини багато кісток зростаються, а колінні чашечки з'являються до 2-6 років.

Найцікавішим органом людини є язик. Мало сказати, що це найсильніший м'яз у нашому тілі, так він ще й у кожного унікальний (як і лінії на кінчиках наших пальців). Також за його забарвленням можна судити про здоров'я людини. Краще всього, якщо ваш язик блідо-рожевий і без нальоту.

До речі, більшість порад нетрадиційної медицини виходить саме від вельми «традиційних» наукових досліджень. Наприклад, учені довели, що печінка найкраще працює з 18:00 до 20:00, а м'язи з 13:00.

І це далеко не повне зібрання цікавих фактів про людину. Прагніть більше дізнатися про свій організм, щоб працювати з ним в одному ритмі.

 

UNIT 2








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 620;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.