Потужні електровакуумні лампи

Генераторні лампи використовуються для підсилення та генерування електричних коливань різних частот з потужністю від декількох десятків ват до декількох сотень кіловат.

Модуляторні лампи використовуються для підсилення сигналів низької частоти та формування імпульсів напруги для роботи НВЧ- генераторів й інших пристроїв.

Потужні генераторні лампи з вихідною потужністю від 1,5 до 3500 кВт у діапазоні частот до 250 Мгц призначені для роботи у зв'язкових, телевізійних і радіолокаційних передавачах і установках ВЧ нагрівання.

Потужні модуляторні лампи й тиратрони зі струмом комутації до 5000 А призначені для роботи в модуляторах радіотехнічних пристроїв, медичній апаратурі і у прискорювачах елементарних часток.

Потужні електровакуумні прилади НВЧ: клістрони, магнетрони, лампи хвилі, що біжить, призначені для роботи в радіолокаційних станціях, станціях супутниковому зв'язку, лінійних прискорювачах, телевізійних передавальних пристроях, різноманітних технологічних установках.

Основна вимога до генераторних ламп -- віддача максимальної коливної потужності Ркол до навантаження при високих значеннях ККД схеми h.

 
 


змінна складова анодного струму

       
 
   
 


коефіцієнт посилення по потужності

 

Класифікація ламп по потужності розсіювання на аноді Ра.

Ра < 25 Вт– малопотужні лампи. Працюють при Ua<500В, за конструкцією подібні до приймально-підсилювальних ламп.

25 Вт < Ра< 1 кВт– лампи середньої потужності. 70% енергії джерела живлення перетворюється в коливну, решта -- на розігрів аноду. Працюють при Ua< 20 кВ, застосовується примусове охолодження електродів (повітряне, водяне, вапатронне).

Ра > 1 кВт– великої потужності (до 500 кВт). Виконуються, як правило, розбірними з постійною відкачкою газів, або напів-розбірними, застосовується примусове охолодження електродів (водяне, вапатронне).








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 719;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.