Вольфрамові катоди

Основними властивостями вольфраму, що привели його до використання при виготовленні катодів, є висока температура плавлення і тягучість. Робоча температура вольфрамового катода коливається від 2400 до 2600К у залежності від типу ламп і вимог до них.

Величина ефективності катода залежить від його робочої температури. Для вольфрамових катодів величина змінюється від 2 до 10 мA/Bт. Термін служби вольфрамового катода при номінальних робочих температурах складає 2-3 тисячи годин. Основною перевагою вольфрамового катоду є сталість його емісійних властивостей. До позитивних якостей вольфрамового катода варто також віднести властивість парів вольфраму вступати в хімічні сполуки із залишковими газами і тим самим покращує знегажування лампи. Вольфрамові катоди застосовуються в потужних лампах, що працюють при високій анодній напрузі, коли робота катодів інших типів робиться нестійкою. Сталість емісійних характеристик визначило використання суцільно металевих катодів у високоточній вимірювальній апаратурі.

 








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 498;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.