Вправи.

3.1. Визначити собівартість реалізованої продукції і суму валового прибутку (збитку), поточного звітного року, за нижченаведеними даними:

п/н Показник Сума, тис. грн.
Залишок готової продукції на 01.01. 200_р.  
Витрати на виробництво продукції: А. незавершене виробництво на 01.01. 200_р. Б. прямі матеріальні витрати В. прямі витрати на оплату праці Г. інші прямі витрати Д. розподілені загальновиробничі витрати Ж. Незавершене виробництво на 31. 12. 200_р.  
Собівартість виготовленої продукції ?
Залишок готової продукції на 31.12. 200_р.
Собівартість реалізованої продукції ?

Яка буде сума валового прибутку (збитку) за умови отримання виручки (доходу) від реалізації готової продукції – 420 тис. грн., у т. ч. ПДВ. За якими статтями Звіту про фінансові результати будуть відображені визначені показники?

3.2. Визначити собівартість реалізованих товарів, суму валового прибутку та вказати за якими статтями Звіту про фінансові результати показуються визначені показники.

п\н Показник Сума, тис. грн.
Залишок нереалізованих товарів на 01.01.
Чисті надходження: 1. валове придбання 2. уцінка придбаних товарів та знижки отримані 3. транспортні витрати на доставку товарів 4. усього чисті надходження   ?
Залишок товарів на 31.12.
Собівартість реалізованих товарів ?
Виручка (дохід) від реалізації товарів, у т. ч. ПДВ

3.3. Визначити фінансовий результат від операційної діяльності підприємства за наведеними нижче даних (тис. грн.) та вказати по яких статтях Звіту про фінансові результати відображуються всі наведені показники:

1. валовий прибуток - 260;

2. доходи від операційної діяльності - 10;

3. адміністративні витрати - 52;

4. витрати на збут - 27;

5. резерв сумнівних боргів - 5.

3.4. Визначити фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування за нижченаведеними даними (поточного звітного періоду) та вказати по яких статтях Звіту про фінансові результати відображуються всі наведені показники:

1. У складі фінансових інвестицій знаходяться депозитні сертифікати балансовою вартістю 10000 грн. У звітному році по них було нараховано дохід за ставкою 55%. Вони були придбані у лютому поточного року.

2. Реалізовано МШП на суму 2400 грн., у т. ч. ПДВ (згідно встановленої ставки).

3. 01 липня підприємством отримано короткострокову позику банку в сумі 200000 грн. під 25% річних, строком на 6 місяців.

4. Підприємство здійснило внесок до статутного капіталу ВАТ „Контемпоран”, якій складає 30% загального капіталу. 30.12. ВАТ оголосило розмір чистого збитку в сумі 10000 грн.

3.5. Визначити результат від надзвичайних подій і вказати які з розрахованих (відображених) нижче сум будуть відображатися у Звіті про фінансові результати:

п/н Показник Сума, тис. грн.
Загальна сума збитків від стихійного лиха
Сума невідшкодованих збитків ?
Відшкодовано збитки страховою компанією
Сума зменшення податку на прибуток від звичайної діяльності, згідно встановленої ставки чинного законодавства   ?
Сума збитків від надзвичайних подій за вирахуванням суми, на яку зменшується податок на прибуток від звичайної діяльності до оподаткування ?

В процесі заповнення Звіту про фінансові результати необхідно визначити суму валового прибутку (збитку), виходячи з приведених даних: Дохід від реалізації робіт дорівнює 720000 грн. ПДВ – 18% від виручки від реалізації. Фактична собівартість реалізованих робіт – 420000 грн. Витрати на збут – 1200 грн.

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 794;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.