Заходи з попередження виробничого травматизму

Основними напрямками в діяльності щодо попередження нещасних випадків є оперативне усунення дії негативних факторів, що впливають на безпеку праці, основане на:

- методі виключення повторення нещасних випадків;

- методі своєчасного усунення небезпеки в умовах праці;

- методі розповсюдження позитивного досвіду роботи з охорони праці.

Метод виключення повторення нещасних випадків має за мету виключити можливість повторного нещасного випадку за аналогічних обставин та причин.

На підставі матеріалів розслідування нещасних випадків відокремлені підрозділи, галузеві служби та дирекції залізничних перевезень розробляють і здійснюють заходи щодо запобігання та недопущення повторення подібних порушень із пропозиціями щодо покращення стану безпеки праці.

Метод своєчасного усунення небезпеки в умовах праці має за мету ліквідацію виробничого травматизму, професійних захворювань та отруєнь шляхом своєчасного виявлення та усунення небезпечних факторів, які є в умовах праці і в організації робіт до виникнення з їх причини нещасних випадків.

Для досягнення цього на залізниці проводяться Дні охорони праці, огляди стану умов та безпеки праці, комісійні огляди і перевірки роботи дільниць та підрозділів залізниці комісією начальника залізниці та комісіями начальників дирекцій залізничних перевезень. З цією метою на залізниці функціонує система контролю за станом охорони праці.

У випадках різкого погіршення стану охорони праці (зростання кількості травм, пов’язаних з виробництвом, допущення випадків зі смертельним наслідком або групових), відповідно до Положення про особливий режим роботи з охорони праці на залізниці, рішенням керівництва може бути введений особливий режим роботи з охорони праці.








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 856;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.