Лекційний курс

№№ тем Назва розділу/теми та їх зміст Трива-лість (годин)
  Статика  
1.1 Введення до теоретичної механіки та статики. Поняття сили. Задачі статики. Аксіоми статики. В'язи та їх реакції. Принцип звільнення від в'язей. Збіжна система сил. Умови рівноваги системи збіжних сил.
1.2 Довільна система сил. Момент сили відносно центру й осі. Елементи теорії пар сил. Довільна плоска і просторова системи сил. Умови рівноваги довільної плоскої і просторової систем сил.
1.3 Тертя ковзання, кочення. Тертя ковзання. Закони Амонтона - Кулона. Тертя кочення. Рівновага матеріальних тіл з урахуванням сил тертя.
  Кінематика  
2.1 Кінематика точки. Предмет кінематики та її основна задача. Поняття механічного руху точки. Способи завдання руху точки. Швидкість та прискорення руху точки.
2.2 Найпростіші рухи абсолютно твердого тіла. Поступальний рух абсолютно твердого тіла. Визначення поступального руху та обчислення швидкостей і прискорень точок тіла при його поступальному русі. Обертальний рух абсолютно твердого тіла. Визначення обертального руху абсолютно твердого тіла. Закон обертального руху абсолютно твердого тіла. Кутова швидкість і кутове прискорення. Швидкість та прискорення точки тіла при його обертальному рухові. Плоскопаралельний рух абсолютно твердого тіла. Визначення плоскопаралельного руху тіла. Розкладення плоскопаралельного руху тіла на поступальний і обертальний рухи. Визначення швидкостей та прискорень точок тіла при його плоскопаралельному русі. Миттєвий центр швидкостей.
  Динаміка  
3.1 Введення в динаміку. Диференціальні рівняння руху матеріальної точки. Матеріальна точка. Принципи механіки. Диференціальні рівняння руху матеріальної точки. Задачі механіки вільної та невільної матеріальної точки.
3.2 Динаміка матеріальної точки. Теореми динаміки матеріальної точки. Визначення і теорема про зміну кількості руху матеріальної точки. Визначення і теорема про момент кількості руху матеріальної точки. Робота і потужність сили. Теорема про зміну кінетичної енергії матеріальної точки.  
3.3 Динаміка механічної системи. Загальні теореми динаміки механічної системи матеріальних точок. Визначення механічної системи матеріальних точок. Класифікація сил, що діють на механічну систему. Маса механічної системи і центр мас. Теорема про рух центра мас системи матеріальних точок. Визначення і теорема про кількість руху механічної системи матеріальних точок. Визначення і теорема про момент кількості руху системи матеріальних точок відносно центра і осі. Теорема про зміну кінетичної енергії механічної системи матеріальних точок.







Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 620;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.