A. В. Імуноглобуліни А

С. Імуноглобуліни G

Д. Імуноглобуліни D

Е. Всіх класів імуноглобулінів с. 132

 

1.8.15. Дитина 6 років страждає на атопічну бронхіальну астму. При імунологічному обстеженні виявлено, що показники деяких класів імуноглобулінів знаходяться поза межами норми. Підвищення якого класу імуноглобулінів при алергічній формі астми буде патогномонічним?

A. Ig E

B. Ig G

C. Ig D

D. Ig A

E. Ig M с. 132

 

1.8.16. Сенсибілізованому чужерідною сироваткою кролю внутрішньовенно ввели завершальну дозу антигену. Розвинувся анафілактичний шок. Що є основною ланкою в патогенезі розвитку анафілактичного шоку у кроля?

A. Спазм легеневих артерій

B. Спазм сфінктерів печінкових вен

C. Спазм бронхіол

D. Токсемія

E. Біль с. 131

 

1.8.17. Сенсибілізованій чужерідною сироваткою гвінейській свинці внутрішньовенно ввели завершальну дозу антигену. Розвинувся анафілактичний шок і тварина загинула. Що є основною ланкою в патогенезі розвитку анафілактичного шоку у гвінейської свинки?

A. Спазм бронхіол

B. Спазм легеневих артерій

C. Спазм сфінктерів печінкових вен

D. Токсемія

E. Біль с. 131

 

1.8.18. У хворого 15 років при застосуванні аспірину виник напад бронхіальної астми. Які біологічно активні речовини зумовили бронхоспазм у даному випадку?

A. Повільно-реагуюча субстанція анафіліксії

B. Фактор хемотаксису макрофагів

C. Фактор бласттрансформації

D. Фактор супресії

E. Фактор переносу Лоуренса с. 132

 

1.8.19. Сенсибілізованому чужерідною сироваткою собаці внутрівенно ввели завершальну дозу антигену. Розвинувся анафілактичний шок і тварина загинула. Що є основною ланкою в патогенезі розвитку анафілактичного шоку у собаки?

A. Спазм сфінктерів печінкових вен

B. Спазм легеневих артерій

C. Спазм бронхіол

D. Токсемія

E. Біль с. 131

 

1.8.20. На характер алергічної реакції впливає така особливість імуноглобулінів, як здатність сорбуватись на клітинах тканин. Вкажіть для якого класу імуноглобулінів це найбільш характерно?

А. IgE

В. IgG

С. IgD

Д. IgA

Е. IgM c. 120

 

1.8.21. Після введення великої дози антитіл до базальної мембрани клубочків нирок у піддослідної тварини розвинувся гострий гломерулонефрит. Який тип алергічної реакції за класифікацією Кумбса і Джелла лежить в основі цієї патології?

А. Цитотоксичний

В. Анафілактичний








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 925;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.