Багатоелектродна зварювальна машина

 

 

Виготовлення арматурної сітки

 

Готова арматурна сітка

Рис. 4.8-а. Виготовлення арматурної сітки методом контактного зварювання

 

Залізобетонні вироби армуються звичайною і попередньо напруженою арматурою. Вироби армують попередньо напруженою арматурою трьома способами: укладанням у вироби, що формуються попередньо натягнутої арматури з фіксованим напруженням; протяжкою арматури в канали готового виробу з наступним натягуванням ії, фіксуванням і замонолічуванням; армуванням виробу, що формується попередньо напруженими залізобетонними виробами – брусками, плитами з дрібнозернистого бетону.

Попереднє напруження арматури виконують в основному механічним або електротермічним способом. При механічному способі застосовують гідродомкрати з допомогою яких здійснюють лінійне натягування стрижневої арматури, дроту або дротяних пучків.

При електротермічному способі арматурні заготовки нагріваються електричним струмом до потрібної довжини, і фіксуються у розтягнутому стані на жорстких упорах форми.

 

4.4. Формування виробів

Точність розмірів виробів, вигляд поверхні, у багатьох випадках залежать від якості форм і їх змащування, Форми виготовляють з металу, рідше з деревини, пластмаси, залізобетону(рис.4.9).

 

 

 

 

Рис.4. 9. Форми для виготовлення залізобетонних виробів

 

Для змащування форм використовують емульсійні склади на основі кислого синтетичного емульсора, відпрацьованого трансмісійного автотракторного мастила (нігролу) , тощо.

Надання необхідної форми залізобетонному виробу і ущільнення бетонної суміші здійснюють різноманітними способами в залежності від виду виробу, зручності укладання в нього бетонної суміші, вибраного методу ущільнення ( вібрування з привантажуванням, вібровакуумування, силове прокатування, центрифугування, пресування)

За способом передачі віброколивань з бетонною сумішшю розрізнюють зовнішнє вібрування (поверхневими вібраторами, віброрейками, тощо)(рис.4.10),

 

Віброплощадка

 

 

Віброрейка

Глибинний вібратор

Рис.4.10. Пристрої для вібрування бетону при виготовленні

з.-б. виробів

 

об’ємне ( на віброплощадках), внутрішнє( з допомогою глибинних вібраторів , віброосердь, вібруючих перегородок) .

 

4.5. Прискорення тужавіння бетону.

Для скорочення тривалості виробничого циклу, пов’язаного з виготовленням залізобетонних виробів застосовують різноманітні способи прискорення тужавіння бетонної суміші.

Технологічні способи передбачають інтенсифікацію процесів тужавіння суміші за рахунок використання цементів, що швидко твердіють, застосування більш ефективних способів ущільнення (повторне вібрування, віброактивація бетонної суміші до укладання).

Хімічні способи – передбачають активізацію твердіння бетонної суміші шляхом введення в неї хімічних добавок – прискорювачів тужавіння.

Однак частіше всього на заводах застосовують способи тепловоговпливу - обробку виробів паром у ямних або тунельних камерах (рис 4.11),

 

 

 

 

Рис.4.11. Камера пропарки ямного типу








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 736;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.