Мета вивчення і засвоєння змістовних модулів у дисципліні

Шифри модулів Мета діяльності і зміст уміння Примітка
М 1    
ЗМ 1 Мета: сформувати цілісне уявлення про феномен культури. Зміст уміння: розрізняти поняття «цивілізація» і «культура», «світова культура», «національна культура», «етнічна культура».  
ЗМ 2 Мета: сформувати систему знань про первісну культуру. Зміст уміння: розуміти теорію походження українського народу, його етногенез доби палеоліту, міді та бронзи.  
ЗМ 3 Мета: сформувати знання про культуру княжої доби як складову європейської культури. Зміст уміння: уміти визначити особливості розвитку освіти, літератури, архітектури і мистецтва Київської Русі в порівнянні з культурою Західної Європи і Візантії.  
М 2    
ЗМ 1 Мета: довести, що культура цієї епохи є прямим продовженням культури княжої доби. Зміст уміння:визначення історичних особливостей розвитку основних напрямків культури.  
ЗМ 2 Мета: сформувати знання про культуру козацької доби як гуманістичну. Зміст уміння: розуміти суть і риси козацького бароко та внеску українського мистецтва і музики у світову скарбницю.  
М 3    
ЗМ 1 Мета: показати основні особливості розвитку української культури к. ХVІІІ – поч. ХХ ст.ст. Зміст уміння: розуміти особливості культурно-національного відро-дження.  
ЗМ 2 Мета: сформувати знання про суперечливий розвиток української культури у ХХ ст. Зміст уміння:розуміти позитивні аспекти розвитку культури в умовах українізації, сталінізму, радянської тоталітарної системи.  
ЗМ 3 Мета: розкрити основні напрямки розвитку культури в умовах державної незалежності. Зміст уміння: аналізувати проблеми і досягнення національно-культурних рухів умовах будівництва Української незалежної держави.  

ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

“ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ”

(для студентів всіх спеціальностей, крім ЕКП)

Лекції – 18 год.; аудиторні семінари18 год.; самостійна робота – 36 год.; всього – 72 год.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 475;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.