ТЕМА 22. Злочини проти життя та здоров`я особи

Ситуація до вирішення 1:

Чепурний дружив з Гандзюк, вони подали заяву про реєстрацію шлюбу. Скориставшись прихильністю до нього Гандзюк, Чепурний здійснив з нею статевий акт. Після цього він відмовився від реєстрації шлюбу, про який вже було відомо широкому колу осіб із числа родичів та знайомих Гандзюк. Вважаючи себе зганьбленою, Гандзюк намагалася покінчити життя самогубством. Визначіть, чи підлягає Чепурний кримінальній відповідальності, якщо так, то за вчинення яких злочинів.

Ситуація до вирішення 2:

Зуятдінов проник до будинку, де спала Гавриш, яка перебувала в стані сильного алкогольного сп’яніння. Скориставшись цим, Зуятдінов згвалтував її, а потім убив, ударивши кухонним ножем у груди. Вбивство було обумовлене тим, що місяць тому за заявою дочки Гавриш Зуятдінова було оштрафовано за дрібне хуліганство. Кваліфікуйте діяння Зуятдінова. Свою відповідь підкріпіть відповідними цитатами з постанов Пленуму ВС України.

Завдання 1: заповніть таблиці.

1. Залишення в небезпеці та ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані: питання розмежування.

Злочин Залишення в небезпеці (ст. 135 КК) Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ст. 136 КК )
Критерій розмежування
     
     
     
     







Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 726;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.