Налаштування маршрутизації в Лінукс.

Настройка routing'а (маршрутизації пакетів між інтерфейсами) може бути як статичною (таблиця, що однократно настроюється), так і динамічною.

Динамічна настройка необхідна в тому випадку, якщо у Вас складна, постійно змінна структура мережі і одна і та ж машина може бути доступна по різних інтерфейсах (наприклад через різні Ethernet або SLIP інтерфейси). Для динамічної настройки routing'а служать команди routed і gated.

Як правило в більшості ситуацій буває достатньо статичної настройки інтерфейсу командою route.

Настройка routing'а проводиться у файлі rc.inet1. Як правило Вам необхідне набудувати routing по вищеперелічених трьох інтерфейсах:

· Локальний інтерфейс (lo).

· Інтерфейс для платні Ethetnet (eth0).

· Інтерфейс для серійного порту - SLIP/CSLIP (sl0).

Локальний інтерфейс підтримує мережу з IP-номером 127.0.0.1 . Тому для маршрутизації пакетів з адресою 127.... використовується команда :

/sbin/route add -net 127.0.0.1

Якщо у Вас для зв'язку з локальною мережею використовується одна плата Ethernet і всі машини знаходяться в цій мережі (мережна маска 255.255.255.0), то для настройки routing'а достатньо викликати:

NETMASK=255.255.255.0 /sbin/route add -net ${NETWORK} netmask ${NETMASK}

Якщо ж Ви маєте наскільки інтерфейсів, то Вам треба визначитися з мережною маскою і викликати команду route для кожного інтерфейсу.

Настройку routing'а по інтерфейсу SLIP/CSLIP проводить команда dip, викликаючи при встановленні зв'язку команди ifconfig і route.

 








Дата добавления: 2015-08-20; просмотров: 675;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.