Протокол SMB

Найпоширенішим протоколом, представленим на більшості комп'ютерів під управлінням операційної системи Windows, починаючи з Windows for Workgroups і закінчуючи Windows NT/2000/ХР, є SMB. Він застосовується для виконання стандартних операцій сумісного використовування файлів і принтерів, а також для декількох інших мережних пристроїв передачі повідомлень, таких як іменовані канали і поштові слоти. Цей протокол побудований за принципом клієнт/сервер з використанням системи передачі і обробки повідомлень.

Протокол SMB застосовується також багатьма іншими виготівниками програмної продукції, такими як IBM (OS/2) і Digital Equipment Corporation (тепер Compaq) з її продуктами Pathworks, На його основі реалізуються служби маніпулювання файлами і друк.

Протокол SMB може застосовуватися для найрізноманітніших цілей. Щоб забезпечити підтримку нових функцій, що з'являються у міру розвитку мережних технологій і комп'ютерної техніки, він неодноразово модифікувався. Кожна нова версія протоколу називається діалектом. Будь-який сервер, що реалізовує певний діалект, повинен забезпечувати також взаємодію з клієнтами будь-якого більш раннього діалекту. Завдяки цьому при оновленні фрагмента мережі, наприклад серверів, забезпечується зворотна сумісність із застарілими клієнтами.








Дата добавления: 2015-08-20; просмотров: 472;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.