Способи комутації

Однією з визначальних характеристик мережі передачі даних є спосіб комутації даних, залежно від якого розрізняють мережі передачі даних з комутацією каналів, комутацією повідомлень, комутацією пакетів та інтегральні мережі передачі даних.

Найпростіший спосіб передачі даних між двома абонентськими системами, що називається комутацією каналів, ґрунтується на встановленні фізичного з’єднання між ними. За своєю суттю мережі комутації каналів подібні до телефонних мереж колективного користування, на базі яких вони здебільшого й реалізуються. Фізичне з’єднання між абонентськими системами комп’ютерної мережі створюється тільки на час сеансу передачі інформації утворенням складеного каналу з послідовно сполучених каналів. При цьому зв’язок між відправником і одержувачем налагоджується шляхом посилання відправником відповідного повідомлення, що передається мережею передачі даних від одного вузла комутації каналу до іншого й керує комутацією каналів зв’язку, ніби прокладаючи шлях від відправника до одержувача. Після утворення фізичного з’єднання з пункту призначення відправникові передається відповідне повідомлення, що підтверджує наявність необхідного з’єднання. Потім здійснюється передача інформації, заради якої створювався канал передачі даних. На час сеансу обміну інформацією складений канал є цілком недоступним для інших абонентів. Після закінчення передачі відправник інформації виробляє відповідне керуюче повідомлення, що передається складеним каналом, керуючи його роз’єднанням, а досягнувши адресата — інформує його про закінчення сеансу обміну інформацією.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 564;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.