ВПРАВА 2

1. Рух тіл вздовж прямої задано рівняннями: х1 = 5t, х2 == 10 t. Визначте час і місце їх зустрічі. Розв'яжіть задачу алгебраїчним і графічним способами.

2. З пунктів А і Б, відстань між якими 160 м, одночасно в одному напрямі починають рухатися два тіла з швидкостями 10 м/с і 6 м/с відповідно. Через який час перше тіло наздожене друге? На якій відстані від А і Б цe станеться. Через який час відстань між тілами буде дорівнювати 20 м? Розв'яжіть задачу також графічно.

3. На малюнку зображено графіки руху двох тіл. Охарактеризуйте ці рухи і запишіть рівняння їх руху. Визначте швидкості руху цих тіл, час і місце їх зустрічі, відстань між ними через 20 с від початку руху другого тіла. Побудуйте графіки проекції швидкості vх == vx(t) для обох тіл.

4. Тіло рухається рівномірно з швидкістю 36 км/год у протилежному напрямі від обраного напряму осі Х. Його початкова координата дорівнювала 20 м. Знайти положення тіла через 4 с після початку руху, пройдений ним шлях і проекцію переміщення.

5. Першу ділянку лижної траси завдовжки 5 км лижник пройшов за 0,5 год., а другу ділянку завдовжки 2 км він подолав за 15 хв. Яка середня швидкість лижника?

6. Першу ділянку шляху автомобіль проїхав із швидкістю 36 км/год за 2 год, а решту шляху завдовжки 72 км перпендикулярно до першої ділянки за 3 год. Яка середня швидкість переміщення автомобіля за весь час руху?

 








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 2009;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.