Теоретичні відомості. Структура-це сукупність логічно пов'язаних змінних, можливо, різних типів, згрупованих під одним ім'ям для зручності подальшої обробки.

Структура-це сукупність логічно пов'язаних змінних, можливо, різних типів, згрупованих під одним ім'ям для зручності подальшої обробки.

Структури надають можливість зберігання великої кількості різних значень, об'єднаних однією спільною назвою. Це робить програму більш модульною, що в свою чергу дозволяє легко змінювати код, оскільки він стає більш компактним. Структури, як правило, використовують тоді, коли в програмі є багато даних і їх потрібно згрупувати разом - наприклад, такі дані можуть використовуватися для зберігання записів з бази даних.

Традиційним прикладом структури служить облікова картка працівника: службовець підприємства описується набором атрибутів, таких, як табельний номер, ім'я, дата народження, стать, адреса, зарплата. У свою чергу, деякі з цих атрибутів самі можуть виявитися структурами. Такі, наприклад: ім'я, дата народження, адреса, що мають кілька компонент.

Елементи структури позначаються ідентифікаторами, з якими можна пов'язувати описувачі типів. В результаті структуру можна розглядати як єдине ціле і здійснювати за необхідності вибір складових її елементів.

Для утворення структури присвоюються імена кожному з елементів, що включаються, і структурі в цілому. Потім за допомогою спеціального опису задають ієрархію, порядок і типи елементів, що включаються в структуру. Так, для розглянутого вище прикладу з анкетою службовця можна вибрати імена:

id_nom – ідентифікаційний номер;

pib – прізвище, ім’я, по-батькові;

st - стать;

summa - зарплата;

 

Всі ці поняття можна об'єднати в таку, наприклад, структуру:








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 520;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.