Охоронна сигналізація

Централізована система охоронної сигналізації забезпечує безпеку та запобігає неконтрольованому проник­ненню всере­дину будівлі та в окремі приміщення готелю.

Для постійного моніторингу сигналів тривоги прий­мально-контрольний прилад розташовується у місці цілодо­бового перебування персоналу (це може бути диспетчерська, приміщення охорони, стійка реєстрації чи комутатор).

Необхідно передбачити резервне живлення системи від акумуляторів з контролем їхнього стану й автоматичною підзарядкою.

Обладнанню охоронними датчиками на відкриття підлягають:

Ø усі аварійні виходи з готелю;

Ø усі зовнішні двері, що, як правило, закриті;

Ø двері службових приміщень з устаткуванням, що, зазви­чай, працює без обслуговуючого персоналу (дизельна, трансформаторна, котельня, АТС і т.п.);

Ø двері ряду критичних приміщень готелю, захист яких повинен забезпечуватися в той час, коли вони не використовуються активно. Це комори спиртних напоїв, кімнати з електронним устаткуванням (телецентр, сервер і т.п.), кабінети адміністрації, бухгалтерія (каса).

У місцях, де необхідні особливі запобіжні заходи, слід установити об’ємні датчики руху. Вони бувають таких типів:

- пасивні інфрачервоні датчики, принцип дії яких заснований на використанні теплової чутливості елемента, який уловлює зміну температури в зоні встановленого датчика;

- мікрохвильові, дія яких заснована на зміні частоти радіосигналу від об’єкта, що рухається (ефект Доплера).

Для прихованої передачі сигналу датчики тривожної сигналізації встановлюються:

Ø на стійці адміністратора;

Ø у касі приймання грошей у зоні реєстрації;

Ø у касі готелю;

Ø в інших приміщеннях, де може накопичуватися готівка;

Ø в офісах адміністрації.

Система охоронної сигналізації повинна бути обладнана пристроями звукової і візуальної сигналізації (зумер, сирена), які повинні привернути увагу персоналу до сигналів тривоги.

У готелях може передбачатися централізованасистема відеоспостереження. Вона повинна забезпечувати можли­вість спостереження в реальному масштабі часу і запис того, що відбувається для наступного вивчення.

Відеокамери встановлюються у наступних місцях:

Ø в’їзд на автомобільну стоянку;

Ø перехід від стоянки до готелю;

Ø … ;

Ø службовий вхід у готель;

Ø головний хол і зона реєстрації постояльців;

Ø … ;

Ø … ;

Ø … ;

Ø … ;

Ø … ;

Ø хол фітнес-центру.

У ліфтових холах і на сходових площадках (житлових поверхів) відеокамери слід розміщувати таким чином, щоб двері номерів не потрапляли в поле зору камер.

Поряд з відеоспостереженням у службових приміщеннях ефективно застосовувати системи контролю і обмеження права доступу. Така система побудована на застосуванні електронно-керованих замків на дверях і персональних пластикових карт-ключів до них. Це обмежує доступ сторонніх осіб в певні приміщення і, разом з тим, не перешкоджає роботі персоналу. Для управління електронними замками застосовуються картки: з мікрочіпом (IC), управління по радіочастоті (RF), з магнітною смужкою, зі штрих-кодом. Також існують біометричні замки (або смартлоки або дактилоскопічні замки) - це дверні замки, які замість механічного ключа використовують відбиток пальця Для того, щоб відчинити двері, тепер достатньо лише дотику пальця. У лічені секунди замок розпізнає відбиток і надасть доступ до приміщення.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 668;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.