Принтери.

 

Сучасні голчасті принтери використовують друкувальну голівку з 9 або 24 голками, керованими за допомогою магнітів. Швидкодія останніх і кількість друкуючих голок в основному определяеют швидкість друку. Друк здійснюється при горизонтальному русі головки (каретки) її голками через фарбувальну стрічку, заправлену в спеціальну касету (картридж). Перехід до наступної рядку досягається синхронізованим рухом папери.

Сучасні принтери зазвичай мають розмір точки при друку порядку 0.25мм і роздільна здатність по вертикалі (уздовж листа) близько 180 точок на дюйм (dpi). За рахунок методу накладення точок "псевдоразрешение" по горизонталі може бути трохи вище (240-360 точок на дюйм). Даний метод, в принципі, кілька підвищує якість друку відповідних шрифтів і графіки. Перехід до шрифтів більш високої якості здійснюється по команді з панелі управління принтера або програмно.

Швидкодія даних принтерів при друку найпростішими шрифтами (з знакообразующей матрицею близько 8*8 точок), особливо 24-голчастих, дуже високо і досягає декількох десятків листів, типу машинописного, в хвилину. Друк більш складних шрифтів, з матрицею більше 9 пікселів у висоту, з накладенням по горизонталі, вимагає другого проходу друкувальної головки, як і друк графіки максимальної роздільної здатності, знижує швидкість виведення документа в кілька разів (забезпечується швидкодію в діапазоні 25-500 знаків в хвилину).

Голчаті принтери.

Голчаті принтери мають гнучкі можливості виведення інших шрифтів програмно із застосуванням відповідних драйверів і різних форматів матриці символу, з управлінням межсимвольным і міжрядковим відстанню.

Сучасні принтери даної гпуппы передбачають роботу з форматами паперу А4 або А3, різні способи подачі паперу, друкують на прямому і зворотному ході каретки, мають зручний користувальницький інтерфейс. Ці принтери дуже надійні і мають низькі експлуатаційні витрати.

Принтери, які використовують технологію термодруку

Ці принтери дуже близькі за механізмом до матричним (вони використовують друковану голівку, оснащену матрицею нагрівальних елементів, і спеціальний папір, просочену термочуствительным барвником).

Виготовлена по товстоплівковій технології матриця головки для термодруку може мати більш високий дозвіл (до 200 точок на дюйм), однак інерційність і ряд інших принципових обмежень процесу друку не дозволяють істотно підвищити швидкість друку, зазвичай становить 40-120 символів в хвилину. Недоліком такого принтера є те, що часто є недостатньою яскравість і контрастність зображення, номенклатура доступних типів паперу. Достоїнствами ж термопринтерів є малий рівень шуму при роботі, компактність, надійність, відсутність що заправляються витратних матеріалів.

Струменеві принтери

Струменеві принтери відрізняються від матричних і термопринтерів друкувальної голівки. Оскільки струйная технологія використовує метод "викидання" крапель барвника на папір, відповідна матриця друку являє собою набір насадок, з якими з'єднані ємності для чорнила і керуючі механізми. Вимоги до фарб дуже суперечливі і високі, а якість зображення сильно залежить від типу паперу.

Сучасні струменеві принтери для масового застосування, як правило, мають роздільну здатність на рівні 600 або 720 пікселів на дюйм, можуть друкувати з задовільним якістю на звичайному папері і з високою якістю - на спеціальному папері. Останнім часом струменеві принтери інтенсивно здоганяють лазерні по якості і швидкості друку. Останні моделі мають фізична роздільна здатність до 2400 точок на дюйм з термоструменевого технологією друку і 2880*720 пікселів на дюйм з п'єзоелектричної технологією друку. Типове швидкодію при друку текстів становить 5-6 сторінок в хвилину, а останні моделі досягають 16-20 сторінок в хвилину в швидкісному режимі (при низькій якості друку).

Струменеві принтери малошумні і дуже універсальні, ціна їх постійно знижується, а якість друку поліпшується.

Лазерні та світлодіодні принтери

У лазерних та світлодіодних друкуючих пристроїв використовується властивість фоточуствительности ряду матеріалів, які змінюють свій поверхневий електростатичний заряд під впливом світла. Для реалізації цього процесу, крім тракту протягання папери, дані принтери містять світлочутливий барабан, дзеркальну систему розгортки, пристрої фокусування і лазерний діод (або матрицю світлодіодів). Після зарядки і поточечной засвічення светочуствительного барабана, відповідної формованому зображенню, на нього подається і закріплюється відповідно до розподілу електричного заряду спеціальний фарбувальний порошок - тонер. Далі по барабану прокочується папір і знімає з нього тонер. Остаточне закріплення зображення на папері досягається її розігрівом до температури розплавлювання тонера.

Особливості даного процесу, такі, як формування точки зображення променем світла, а далі - мілкодис-персним спеціальним порошком барвника, обумовлюють можливість дуже малих розмірів точки матриці зображення і відповідно - роздільну здатність лазерних принтерів, яка на практиці становить 300-1200 точок на дюйм.

В цілому висока роздільна здатність принтерів даної групи дозволяє використовувати їх для друку різноманітної текстової і графічної інформації, аж до виготовлення поліграфічних макетів і форм.

Для забезпечення друку графіки лазерні пристрої, як правило, мають буферну пам'ять об'ємом від 1Мб і можливості подальшого розширення. Дані принтери використовують звичайну і високоякісний папір, друкують текст і графіку зі швидкістю від 8 (сучасні моделі) до 32 (і більше) аркушів формату А4 за хвилину, і малошумні в роботі. Лазерні та світлодіодні принтери потребують кваліфікованого обслуговування, і на вартість їх продукції прийнято відносити експлуатаційні й амортизаційні витрати. Ціни на лазерні принтери відносно високі (хоча постійно знижуються), але витрати виправдовуються досить високою якістю продукції, що наближається до рівня поліграфії.

 

ЛІТЕРАТУРА

1. Альтшулер С.И. Установка и восстановление Windows XP с нуля. учеб. пособие. – М.: Лучшие книги, 2006 – 192 с.:ил.

2. Буравчик Джон Локальные сети без проблем: подроб. Иллюстрир. Рук.: [учеб. пособие] – М.: Лучшие книги, 2005. – 224 с.: ил.

3. Валади Джанет 100% самоучитель. Linux.пер. [с англ. А. А. Климов и др.]. – М.: Технолоджи - 3000, 2006. – 336 с.: ил.

4. Гаевский А. Ю. Информатика 7-11 кл.: Учебное пособие =2-е изд., доп. – К.: А.С.К., 2006 – 536 с.: ил.

5. Гузенко Е.Н. Персональный компьютер. Лучший самоучитель – изд. 7-е, доп. И перераб. – М.: АСТ: Астрель. 2011 – 544с.:ил.

6. Касперски К. Восстановление данных. Практическое руководство: Пер. с англ. – СПб.: БХВ-Петербург, 2006. – 352 с.: ил.

7. Колисниченко Д.Н. Linux. От новичка к профессионалу. – 2-е изд., перераб. и доп. – СПб.: БХВ-Петербург. 2010. – 784 с.: ил.

8. Леонтьев Б.К. Microsoft Windows XP SP 3. Скрытые возможности – М.: НТ Пресс. 2006 – 240 с.: ил.

9. Леонтьев В. П. Новейшая энциклопедия компьютера 2011. – М.: ОЛМА Медиа Групп, 2010. – 960 с.: ил

10. Новиков Ю.В. , Кондратенко С.В. Локальные сети: архітектура, алгоритмы, проектирование – М.: Издательство ЭКОМ, 2000. – 312 с.: ил.

11. Олифер В.Г., Олифер Н.А. Компьютерные сети. Принципы, технологи, протоколы: Учебник для вузов 3-е изд. – СПб.: Питер. 2006. – 958 с.: ил.

12. Рец К.П., Прокди Р.Г., Рыжкова М.И. и др.. Как востановить файлы и данные. – СПб.: Наука и Техника, 2009. – 256 с.: ил.

13. Трасковский А.В. BIOS. – СПб.: БХВ – Петербург. 2004. – 544с.: ил.

14. Уильям Р. Станск Microsoft Windows. Справочник администратора. Пер. с англ. – М.: Издательско-торговый дом «Русская Редакция», 2004. – 480 с.: ил.

15. Холмогоров В. Персональній компьютер. – М.: ОЛМА Медна Групп, 2007. – 256с.:








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 586;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.