Режими роботи турбін типу Р і ПТ.

Турбіни типу ПТ, що мають як промисловий так і опалювальний відбори, дозволяють працювати в будь-якому з численних режимів як по тепловому, так і по електричному графікам. Вони встановлюються на промислових ТЕЦ в доповнення до турбін типу Р і передають на їхній промисловий відбір частину навантаження по технологічній парі. В той же час опалювальний відбір використовується для підігріва мережевої, сирої і хімічно очищеної води. Турбіни типу ПТ встановлюються також на чисто опалювальних ТЕЦ, і в цьому випадку їхній промисловий відбір використовується для задоволення споживачів технологічної пари, що знаходяться поблизу ТЕЦ, і для покриття власних потреб ТЕЦ.

Для регулювання тиску опалювального відбору встановлюється поворотна діафрагма.

Режим звичайно задається наступними даними:

Дп, Рп, Дт, Рт, Nтурб.

Дп, Рп – витрата технологічної пари і її тиск;

Дт, Рт – витрата пари на опалення і її тиск;

Nтурб – потужність турбіни.

Є обмеження значень Дп і Дт, що зв'язані балансами потоку пари і потужності. В типові характеристики, узагальнюючі результати іспитів турбін і заводські розрахунки, включені графічні характеристики турбін, що називаються діаграмами режимів. По діаграмі режимів можна знайти До по заданим Дп, Дт, Nтурб. При цьому діаграма побудована для номінальних значень промислових і опалювальних відборов. Для приведення До до заданих Рп і Рт додаються поправочні криві.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 648;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.