Завдання до лабораторних робіт

Вступ

World Wide Web, або Всесвітня павутина WWW, складає основну компоненту глобальної комп¢ютерної мережі Інтернет. Важко знайти сферу суспільного життя, на яку б не вплинули виникнення і розвиток WWW, роком народження якого вважається 1989. У цьому році була винайдена мова, яка стала основною мовою web-документів. Це HTML (Hyper Text Markup Language). HTML складає основу технології гіпертексту. HTML не є власне мовою програмування, а є засобом опису структури документа, його стилю і зв¢язків з іншими документами.

Мета лабораторних робіт – навчитися створювати web-сторінки (на прикладi вашої домашньої web-сторінки), застосовуючи HTML. Дана сторінка буде вашою візитною карткою, засобом спілкування або презентацією, яку можна виготовити самому. Нерідко це перша спроба веб-дизайнерського пера, за якою потім з¢являються інші, кращі, професіональніші. І завжди це — засіб самовираження.

Взагалі, HTML-код як будь-який текстовий документ можна створювати у будь-якому текстовому редакторі, навіть у “блокноті” (тобто MS NotePAD). Блокнот Windows – найулюбленіший редактор веб-дизайнерів. Поважають його, головним чином, за простоту, доступність, компактність.

Завдання до лабораторних робіт

Створити Web-сторінки, які висвітлюють наступну інформацію: автобіографію, вашу наукову діяльність, розповідь про друзів, про ваші уподобання, інтереси. Вони повинні бути пов’язані між собою гіперпосиланнями, а також мають бути гіперпосилання на них із головної Web-сторінки. На сторінці, де розповідається про наукову роботу, створити посилання, що ведуть на задані місця поточної сторінки. Це дозволить швидко переміщуватися між частинами даного документа. Для оформлення використати графіку і фото, різноманітні стилі й формати тексту. Структура сайта може бути такою (рис. 1):

Web-сторінка може складатися з багатьох різних частин, але більшість Web-сторінок містить наступне:

1. Ім’я, що виводиться броузерами у рядку заголовка вікна. Багато авторів дублюють це ім’я крупним шрифтом у заголовку верхньої частини сторінки.

2. Заголовки, котрі зазвичай прийнято якось виділяти. На Web-сторінці може бути багато заголовків, до шести рівнів.

3. Нормальний текст, основний текст сторінки.

4. Горизонтальні лінії, що прикрашають сторінку і розділяють її на логічні секції.

5. Гіперпосилання на інші Web-сторінки, мультимедійні файли (зовнішні зображення, анімація, звук, відео), файли документів, адреси електронної пошти, а також файли або програми на серверах інших типів (наприклад, Telnet, FTP). Крім того, гіперпосилання можуть вести користувачів на задані місця поточної сторінки.

6. Маркеровані або нумеровані списки.

7. Убудовані зображення – малюнки, що включаються у макет сторінки для підвищення інформативності.

8. Фон — убудоване зображення, на відміну від звичайного зображення, використовується як фон сторінки, щоб текст й інші зображення могли виводитися поверх нього. Замість зображення для фону можна задавати колір.

9. Таблиці, текст і вбудовані зображення розміщуються по рядках і стовпцях.








Дата добавления: 2015-06-05; просмотров: 367;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.