Ознайомлення

Учням роздають лис­ти паперу різного кольору, різної форми, різних розмірів. Під керівництвом вчителя діти два рази перегинають навпіл отриманий аркуш паперу. Склавши його вчетве­ро, тепер розгортаємо. Впевнюємося, що лінії згину – прямі, вони перетинаються і ділять аркуш на 4 частини – на 4 кути.

Всі ці кути рівні (порівнюємо кути, які отримано різними учнями). Ці кути називаються прямими.

Потім діти знаходять прямі кути на оточуючих предметах (на підручниках, на зошитах, на партах, на дошці і т. д.)

Тут же встановлюють, що прямий кут є і на креслярському трикутнику – косинці (у всіх дітей на партах є косинець). Перевіряємо це накладанням моделі прямого кута на косинець. При накладанні звертаємо увагу, щоб вершини і одна з сторін обох кутів співпали. Далі для визначення прямого кута використовуємо косинець (якщо кути збігаються, тобто суміщаються їх сто­рони і вершини, тоді цей кут є прямим, якщо ні – не прямий).

Одним з основних завдань вчителя на даному етапі є навчання дітей пра­вильно креслити прямий кут на аркуші в клітинку.

Для цього спочатку креслять горизонтально промінь рівно по клітинках, потім прикладають до нього косинець так, щоб вершина косинця і початок променя співпали. Далі з іншої сторони косинця проводить­ся ще один промінь вертикально, рівно по клітинках. Це - інша сторона кута.








Дата добавления: 2015-05-28; просмотров: 802;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.