Обгрунтування регламенту пошуку

 

Регламент пошуку обов’язково супроводжується обґрунтуванням, що розкриває мету ПД.

 

Приклад. Обгрунтування регламенту пошуку на етапі вибору напряму дослідження НДР по темі «Спосіб виготовлення шоколаду».

 

Завданням дослідження є отримання вихідних даних для визначення досягнутого технічного рівня та тенденцій розвитку даного виду техніки, а також патентної ситуації.

По результатам попереднього пошуку інформації за фондами України та відомих іноземних країн за останні два роки дозволив виявити, що провідними країнами у розробці технології виготовлення шоколаду та його використання є Німеччина, Швейцарія, Велика Британія, Франція, США і Японія. Ці держави обрані в якості держав пошуку.

Ретроспективність пошуку приймають 10 років - щодо патентної, науково-технічної та 5 років щодо кон'юнктурно-економічної інформації. Це зумовлено ступенем оновлення інформації і достатністю її для розв'язання поставлених завдань.

Завдання і регламентпошуку складаються виконавцями спільно із патентознавцем на основі результатів попереднього вивчення патентних та науково-технічних джерел.

 

Для виявлення перспективних і прихованих тенденцій залучається монографічна, довідкова, навчальна й оглядова література по області знань, провідної стосовно досліджуваної. Виявлені в цій літературі тенденції й способи їхньої реалізації служать додатковими ознаками відбору інформації, що переглядається.

Рекомендується контрольний перегляд інформації після встановлення тенденцій, для чого проглядаються відповідні науково-популярні видання, особливо періодичні.

 

 








Дата добавления: 2015-05-28; просмотров: 559;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.