Охорона об'єктів суміжних прав

Закон України "Про авторське право і суміжні пра­ва" охороняє права виконавців, виробників фонограм і відеограм, а також організацій мовленняОхорона суміж­них прав здійснюється без завдання шкоди охороні творів авторським правом.

Виконавці здійснюють свої права за умови дотри­мання ними прав авторів творів, що виконуються Вироб­ники фонограм і відеограм, а також організації мовлення повинні дотримуватись прав авторів і виконавців Органі­зації мовлення повинні дотримуватись прав виробників фонограм, авторів і виконавців.

Оформлення суміжних прав також не вимагає вико­нання будь-яких формальностей Виробники фонограм і відеограм, а також для оповіщення про свої права можуть на всіх примірниках фонограм і відеограм чи на їхніх упа­ковках проставляти знак охорони суміжних прав, що складається з латинської літери Р у колі, імені (найменування) власника суміжних прав і року першої публікації фонограми. Наприклад: © Арreleska Sound Production 1995.

Особисті (немайнові) права виконавців охороня­ються безстроково. Майнові права виконавців, виробників фонограм і відеограм, а також організацій мовлення охо­роняються протягом 50 років. Термін охорони починається з першого січня року, що наступає за роком, у якому мали місце юридичні факти (перше виконання, перше опубліку­вання, перша передача).

 








Дата добавления: 2015-05-26; просмотров: 649;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.