Улаштування основ, підготовок та підстилаючого шару

Зазначені процеси виконуються при влаштуванні підлог безпосередньо на грунті (Рисунок 9.1а). Для цього знімається рослинний шар грунту (використовується в місцях благоустрію). Мерзлі та здимовні грунти, домішки снігу та криги необхідно видаляти й заміняти на піщані підсипки.

Основи на некам'янистих грунтах ущільнюють щебенем або гравієм з крупністю зерен 40...60 мм за один шар, вдавлюючи їх в грунт котками й поливаючи при цьому водою. До влаштування бетонної підготовки (підсти­лаючого шару) треба звести підземну частину будівлі, зробити зворотну засипку пазух між фундаментом і котлованом, зпланувати й вкатати грунт.

Бетонні підготовки виконують з бетону В12,5, що вкладається смугами шириною до 8 м. В підготовці влаштовуються температурні шви; в неопалю­ва­них будинках розміри картин (10...13)х(5...6)м, шириною шва 8...10 мм. Температурні шви заповнюють бітумом. Стяжки можуть бути також асфальтобетонні або дьогтьобетонні. Тоді їх товщина 25...30 мм. По таких стяжках заборонено виконувати покриття з мастик, листових, рулонних та плиточних синтетичних матеріалів.

Прошарки можуть бути тепло- або звукоізоляційними. Звукоізоляційні бувають у вигляді мінераловатних, скловолокнистих, деревоволокнистих плит (r Ј 250 кг/м3).

Водоізоляційні прошарки — з цементно-піщаних сумішей з дода­ванням хлорного заліза (в житлових та громадських приміщеннях товщина дорівнює 30 мм, в мокрих промислових цехах — 50 мм).

Для захисту підлог на грунтах від грунтових вод використовують про­шарки з цементно-піщаних сумішей на бітумній емульсії.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 836;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.