Електроніка

Твердотільна

 

Посібник написаний на основі досвіду викладання дисципліни «Твердотільна електроніка» для студентів спеціальностей «Електронні системи», «Електронні прилади і пристрої», «Фізична та біомедична електроніка».

Детальний і ґрунтовний розгляд фізичних процесів у дискретних та інтегральних елементах електронної техніки і принципів їх описання сприяє розви­тку у студентів уміння вибирати ці елементи й режим їх роботи, грамотно експлуа­тувати електронну техніку. Ця навчальна дисципліна є базою для вивчення аналогової схемотехніки, цифрової схемотехніки, електро­нних систем, мікросхемотехніки, енергетичної електроніки та цілого ряду інших предметів, причому вона забезпечує всебічне засвоєння першого рівня підготовки фахівця з електроніки у рамках циклу «прилади-пристрої-системи».

Навчальний посібник складається із семи розділів. Перший розділ присвячений елементам фізики напівпровід­ників та електронно-діркових переходів, другий – будові, харак­теристикам і параметрам напівпровідникових діодів, третій – будові, принципу дії, характеристикам та парамет­рам біполярних транзисторів. Четвертий розділ містить виклад теорії і характеристик польових напівпровідникових приладів, у п'ятому розділі розглядаються тиристори та сучасні потужні напівпровідникові уніполярно-біполярні комута­тори, шостий - ознайомлює слухачів з основами оптоелект­роніки. І, нарешті, у сьомому розділі послідовно і ґрунтовно розглядаються основи мікроелектроніки, яка була і є вчора, сьогодні і завтра твердотілої електроніки.

Навчальний посібник ураховує переважну більшість здобутків сучасної електроніки і призначений насамперед для студентів та аспірантів відповідних спеціальностей, а також для усіх бажаючих самостійно опанувати таємниці захоплюючого світу електроніки.









Дата добавления: 2015-04-25; просмотров: 739;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.