Органи управління і заклади медичного постачання, їх завдання.

Медичне постачання – це комплекс заходів, які здійснюються медичною службою, спрямованих на своєчасне, оперативне, безперервне та повне забезпечення медичним майном лікувально-профілактичних закладів, формувань служб екстреної медичної допомоги і населення під час ліквідації медичних наслідків аварій, катастроф і стихійних лих [19].

Організацію і керівництво медичним постачанням лікувально-профілактичних закладів, а також створених на їх базі формувань з надання екстреної медичної допомоги населенню, що постраждало у НС, здійснюють органи управління.

До органів управління медичним постачанням належать виробничі об’єднання «Фармація», відділення «Медтехніка», фармацевтичні управління, створені в обласних центрах, а також органи управління фармацевтичних структур і формувань недержавної форми власності.

У містах обласного підпорядкування, міських і сільських районах функції медичного постачання виконують міські районні аптеки та центральні районні аптеки, а управління покладено на завідувачів міськими (районними) аптеками.

У лікувально-профілактичних закладах і формуваннях екстреної медичної допомоги управління медичним постачанням покладено на керівників аптек, а у формуваннях, де за штатом керівник аптеки не передбачений – посадова особа, призначена наказом керівника установи. У розпорядженні цих органів є бази, склади, аптеки, аптечні кіоски, магазини, заклади й організації медичного постачання.

До основних завдань органів управління відносяться:

· закупівля, заготівля, збереження й поновлення запасів майна, необхідного для оснащення медичних закладів і формувань охорони здоров’я, та своєчасне його поповнення;

· планування, організація і здійснення заходів щодо захисту медичного майна від дії шкідливих чинників навколишнього середовища;

· прогнозування, вивчення обстановки, планування постачання лікувально-профілактичним закладам і створення на їх базі формувань екстреної медичної допомоги (санітарних дружин, бригад, загонів) та медичного, санітарно-господарського та спеціального майна тощо;

· керівництво медичним постачанням лікувально-профілактичних закладів, формувань, населення в ході ліквідації медичних наслідків аварій, катастроф або стихійних лих.








Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 778;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.