Магніторозвідка

Магніторозвідка заснована на різній магнітної проникності гірських порід. Наша планета – це величезний магніт, навколо якого розташовано магнітне поле, рис. 4.7. Залежно від складу гірських порід, наявності нафти і газу це магнітне поле спотворюється в різного ступеня. Часто магнітовимірювачі встановлюють на літаки, які на певній висоті здійснюють обльоти досліджуваної території. Аеромагнітна зйомка дозволяє виявити антиклинали на глибині до 7 км, навіть якщо їх висота становить не більше 200 ... 300 м.

 

Рис. 4.7. Схема магнітного поля Землі і її реальне відображення

 

Геологічними та геофізичними методами, головним чином, виявляють будова товщі осадових порід і можливі пастки для нафти і газу. Однак наявність пастки ще не означає присутності нафтовий або газової поклади. Виявити із загального числа виявлених структур ті, які найбільш перспективні на нафту і газ, без буріння свердловин допомагають гідрогеохімічні методи дослідження надр.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 868;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.