Будова фільтрів

Рідинні фільтри за принципом дії поділяються на дві основні групи: фільтри періодичної і фільтри безперервної дії. Фільтри, що належать до кожної з цих груп, розрізняються за способом створення в них різниці тисків (фільтри, які працюють під вакуумом або під надлишковим тиском), за геометрією фільтрувальної поверхні (плоска або криволінійна), за типом фільтрувальних перегородок, що в них використовуються. У фільтрах періодичної дії на всій поверхні фільтрувальної перегородки почергово здійснюються подача суспензії й утворення осаду (фільтрування ), зневоднювання, промивання й видалення осаду, регенерація фільтрувальної перегородки. У фільтрах безперервної дії вказані операції здійснюються безперервно, одночасно й незалежно одна від другої у кожній відповідній зоні фільтра.

У тому випадку, коли розміри пор фільтрувальної перегородки більше ніж розміри частинок твердої фази, можливий режим фільтрування із закупорюванням пор. Частинки проникають у пори і затримуються там унаслідок адсорбційних сил або механічного гальмування на ділянках пор, які мають неправильну форму.

Для здійснення процесів фільтрування з утворенням осаду використовують як періодично, так і безперервно діючі фільтри. Для проведення процесів фільтрування із закупорюванням пор використовують фільтри періодичної дії. На фільтрах періодичної дії здійснюють любий режим фільтрування, а на фільтрах безперервної дії практично лише режим фільтрування при постійній різниці тисків.

До фільтрів періодичної дії відносяться ємкісні, листові, патронні фільтри й фільтрпреси.

Фільтри безперервної дії – це барабанні, дискові, стрічкові, тарілкові і карусельні фільтри.

 








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 1478;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.