Рекомендації з вибору блока живлення

Коли виникає необхідність покупки нового блока живлення ATX, то спочатку необхідно визначитися з потужністю, яка необхідна для живлення комп'ютера, у який цей БЖ буде встановлений. Для її визначення достатньо сумувати потужності компонентів, використаних у системі, наприклад скориставшись калькулятором від outervision.com. Якщо немає такої можливості, то можна скористатися правилом, що для середньостатистичного комп'ютера з однією ігровою відеокартою цілком вистачає блоку живлення потужністю 500-600 ватів.

Враховуючи те, що про більшість параметрів блоків живлення можна довідатися тільки протестувавши його, випливає наступне: настійно рекомендуємо ознайомитися з тестами та оглядами можливих претендентів - моделей блоків живлення, які доступні у вашому регіоні та задовольняють ваші потреби як мінімум щодо потужності, яку вони здатні забезпечити. Якщо ж такої можливості немає, то вибирати необхідно згідно відповідності блоку живлення сучасним стандартам (чим більшій кількості, тим краще), при цьому бажана наявність у блоці живлення схеми АККМ (APFC). Купуючи блок живлення, також важливо включити його, по можливості безпосередньо на місці покупки або одразу як прийшли додому, і простежити, як він працює, щоб джерело живлення не видавав писків, гулу або іншого стороннього шуму.

Взагалі, необхідно вибрати блок живлення, який був би потужним, якісно зробленим, з гарними заявленими та реальними електричними параметрами, а також виявиться зручним в експлуатації та тихим під час роботи, навіть при високому навантаженні на нього. І в жодному разі при придбанні блока живлення не варто заощаджувати пару доларів. Пам'ятаєте, що від роботи цього пристрою головним чином залежить стабільність, надійність і довговічність роботи всього комп'ютера.

 








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 656;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.