Податковий вексель

Платник податку зобов’язаний надати покупцю податкову накладну за його вимогою, яка повинна бути підписана і завірена печаткою. Оформляється у 2-х примірниках при виникненні податкового зобов’язання у платника і платник реєструє в журналі виданих податкових накладних, а покупець – в журналі отриманих податкових накладних.

Окремо складаються податкові накладні для операцій, які оподатковуються і операцій, які звільнені від оподаткування. При звільненні від оподаткування в податковій накладній вказується без ПДВ. За даними реєстрів виданих і отриманих накладних податковий орган складає рішення про виявлення розбіжностей і накладення санкцій.

Податкова накладна виписується на кожне повне або часткове постачання товарів чи послуг або на аванс, отриманий на рахунок платника.

При відмові надати податкову накладну платник до декларації за звітній період додає заяву із скаргою на підставі якої включає суму податкового кредиту. До заяви додаються товарні чеки або розрахункові документи. До податкового кредиту можна включати суми на підписання транспортного квитка, рахунки за послуги зв’язку, готельні рахунки, інші послуги, вартість яких визначається на підставі касових чеків. Ведеться окремий облік особи, які є об’єктом оподаткування, які не є об’єктом оподаткування, які звільнені від оподаткування, які оподатковуються за 0 %.

Податковим періодом виступає місяць. Термін подачі податкової декларації – 20 днів. Право вибрати податковий період квартал мають суб’єкти господарювання на спрощеній системі оподаткування.

Тема 3. Акцизний податок І МИТО

Навчальна мета: Порівняльна характеристика акцизного податку, платників та порядку нарахування і утримання АП до бюджету.

Час:80 хв.

Метод:лекція.

Навчальні питання:

1. 5 хв.

2. 5 хв.

3. 5 хв.

4. 5 хв.

5. 10 хв.

6. 10 хв.

7. 10 хв.

8. 10 хв.

9. 10 хв.

10. 5 хв.

11. Заключна частина - 5 хв. (підсумок лекції, відповіді на запитання).

Матеріально-технічне забезпечення: таблиці, графіки, схеми, першоджерела.

Джерела і література:16,17,18,19,20,36,66,69,73,74, 78,79,80,81,82,84.

 

План

1. Реєстрація платників АП

2. Об’єкти оподаткування

3. Операції, що звільнені від оподаткування








Дата добавления: 2015-02-13; просмотров: 486;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.