Будова карбюратора

У той момент, коли заслінка майже повністю відкрита, автомобільний мотор відчуває максимальні навантаження, а значить, для їх подолання йому потрібна більша кількість бензину, ніж під час роботи на звичайних режимах. При цьому і починає працювати економайзер, палива на освіту суміші надходить більше, і суміш стає збагаченої. Його призначення і пристрій, а також для чого потрібен економайзер, стає зрозуміло з малюнка:

 

Дросельна заслінка карбюратора через тяги й важелі пов'язана зі спеціальним клапаном. Коли вона повністю відкрита, це викликає його спрацьовування, і додаткову кількість бензину, проходячи жиклер економайзера, йде на освіту ТВЗ. Таке надходження палива викликає збагачення суміші і забезпечує роботу мотора при підвищеному навантаженні. Коли відпускається педаль газу, заслінка прикривається, пружина закриває клапан і робота економайзера припиняється.

Конструктивно пристрій економайзера може бути виконано різними способами, конкретну реалізацію їх зачіпати не будемо, тому для карбюратора після появи контролерів вприскування історія розвитку закінчилася.








Дата добавления: 2015-02-05; просмотров: 1011;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.