Краткая история развития анатомии

Як і намет не потрібен кожному учаснику групи, але з розряду необхідних речей в поході. Потрібний об'єм казанка визначається за кількістю учасників групи. Якщо людей в групі багато, тоді краще взяти два менших, ніж один величезний - простіше переносити і не забудьте замотати його в кульок, після першого його використання на ньому буде стільки нагару, що вистачить пофарбувати весь рюкзак та речі в чорний колір).

Карімат, пінка, туристичний килимок.

Називайте, як хочете від цього його функції не зміняться). Захистить вас від холоду, вологи і трішки від нерівностей поверхні.

Молодший брат карімату - сідушка, піддупник, коріжопник та ще дуже багато назв.

 

 

Річ не необхідна, але дуже корисна, зручна і легка. Йти не заважає, навіть не помічаєш її доки не знадобиться, тільки потім переглядаючи фото з походу, думаєш що на фото було б краще без неї).

КМЛН (Кружка, миска, ложка, ніж . Ніж обов'язково в чохлі, або складний), термос (за бажанням, або в зимовий похід - тоді з розділу майже необхідних).

А найкраще, на мою думку, придбати собі звичайний військовий "котелок".

 

 

 

Коштує недорого, надійна штука, підійде для кип'ятіння води, приготування їжі (невелика група - 2-3 чол.), можна використовувати, як сковорідку. Все гарно складається і закривається. Легкий. Коли є великий казан можна поставити збоку і закип'ятити води на чай, каву - вбереже вас від єресі тягати чайник з собою в походи (хоча в деяких груп старий закопчений чайник вже став реліквією походу, та це традиція, знайомі розповідали, що бачили групу з самоваром))).

Пальник і газовий балон.

Річ не необхідна, але корисна і зручна, правда важкувата і дорогувата, але вартує і ваги котру ви несете і грошей, що за неї заплатили.

Сірники, запальничка, папір на розпалку.

Все замотати в кульочок, а краще в два. Запальничка краще з пєзоелементом, бували випадки коли камінчик відсирів. Папір - ідеальний варіант упаковка в якій колись (можна знайти і тепер) продавались лампочки. Можна взяти з собою грам 100 дизпалива, але саме дизпалива, а не бензину "во избежания травматизма".

Ліхтарик

Найкраще налобний. Варіант, програма "ліхтарик" до смартфона - не найкращий.

 

Голка, нитка.

Неважкі, не завжди потрібні, але речі без яких ніяк не обійтись. Голку і нитки варто брати якісні, щоб голка не зламалась, а нитки не порвались, коли будете пришивати наприклад: ремінці босоніжка. Варто ще взяти скотч.

Засоби гігієни.

Мило, салфетки, рушник, зубна паста, щітка, туалетний папір. Мило краще не нове, а уже змилене і зубної пасти з розрахунком щоб вистачило на похід - легше нести.

Аптечка.

Бинт марлевий і еластичний, мозольний пластир, йод, активоване вугілля. Інші таблетки за бажанням.

Мапа (карта), компас.

Потрібна не всім, учасникам походу. Вистачить дві карти і два компаси (на всякий випадок) на групу. Хоча ми завжди ходимо з одною картою і одним компасом, переважно карту несе той хтопланував похід, у випадках, коли заблудились урочисто вручає її комусь з учасників походу (переважно тому хто найбільше переживає, або говорить, що впевнений куди потрібно іти) зі словам: "та звідки я знаю, на - сам подивись)".

Трекінгові палки

На любителя.

Одяг і взуття

Брати з собою в похід багато одягу і взуття не те що непотрібно, а протипоказано), ви ж не на показ мод зібрались і все це прийдеться нести вам. Розрахуйте собі скільки вам знадобиться білизни, шкарпеток, футболок на час походу і не забувайте про варіант попрати брудні речі в поході. Усі речі котрі можуть намокнути пакуйте спочатку в кульочки, а вже потім в рюкзак.

- Куртка, вітровка, батнік (щось одне, або теплий батнік і легка вітровка) - найкраще з капішоном

- Штани і шорти. Штани зручні, міцні. Починав з джинсів та вже давно покинув в них ходити зараз придбав собі просторі штани захисного кольору з хорошого матеріалу в яких легко високо піднімати ногу навіть коли намокли. Шорти за бажанням.

- Змінний одяг для ночівлі. Найкраще комплект недорогої (без всяких супер матеріалів, для відведення поту і тому подібного), але теплої термобілизни, або легкий спортивний костюм з натуральної матерії, бальоновий абібас краще навіть не брати.

- Шапка, балаклава, баф (щось одне). Якщо взяли куртку з капішоном то можна просто бандану, або кепку.

- Білизна. Варто взяти різного типу пошиття, можливий варіант натирання.

- Футболки. Дехто радить брати з синтетичного матеріалу (швидко сохнуть), та я завжди беру з собою тільки з натуральної тканини. Набирати купу футболок з собою в похід не варто, вони хоч і легкі та кілька футболок в купі заважать, як куртка. Чого точно брати не треба - майку, вночі не зігріє, а якщо іти в ній то натерті плечі від лямок рюкзака вам забезпечені.

- Шкарпетки.

- Черевики або кросівки і щось легке на зміну (босоніжки). Взуття потрібно брати уже розходжене і перевірене. Навіть якщо старенькі кросівки уже втратили вигляд, але залишаються міцними і зручними то без вагань ідіть в них. Повірте, як би гарно ви не виглядали в новеньких кросівках, та коли від них відвалиться підошва чи натрете ноги то тут вже буде не до краси. Босоніжки найкращий варіант на зміну, якщо вже сталось щось з основним взуттям то в босоніжках можна продовжити похід, шльопанці для цього не найкращий варіант.

- Дощовик і кусок клейонки обгорнути рюкзак, або таку штуку під назвою reincover.

- Бахіли (за бажанням)

Їжа

Тут усе вже вирішуйте групою, чого і скільки брати та розподіляйте між учасниками походу.

 

Оптимальна вага спакованого рюкзака до 15 кілограм. Зважити можна так:

- станьте самі на вагу без рюкзака, запам'ятайте цифру.

- одягніть рюкзак і від цифри що зараз бачите відніміть попередню.

Різниця і буде вагою вашого рюкзака.

 

Здається зібрали усе туристичне спорядження, що знадобиться вам в поході. Звичайно багато хто бере з собою в похід, ще щось, що не увійшло до цього списку, якось зустрів дівчинку котра тягає з собою плюшевого ведмедя). Якщо також зустрічали в походах інтересні речі то напишіть в коментарях, цікаво буде почитати, що люди беруть з собою в похід.

Яскравих, цікавих і незабутніх вам походів.

 

Краткая история развития анатомии








Дата добавления: 2015-01-26; просмотров: 595;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.013 сек.