Респіратори

Респіратори використовують для захисту органів дихання від радіоактивного і промислового пилу. Е декілька типів респіраторів, в цивільному захисту використовують респіратори типу Р – 2 і ШБ – 1, „Пелюсток”.

Респіратор Р -2 уявляє собою фільтруючу напівмаску з наголовником із лямок. Маска забезпечена двома клапанами вдиху і одним клапаном видиху. Зовнішня частина полу маски виготовлена із об’ємного поліуретанового матеріалу, внутрішня – з полімерної плівки. Між ними розміщений фільтр із синтетичних волокон. Респіратор має носовий затискач – металічну скобу для піджиму маски к обличчю. Очистка повітря від грубо дисперсного пилу здійснюється поліуретановим шаром, а тонко дисперсного пилу – у фільтруючому шарі. Респіратор Р – 2 виготовляють 3 розмирів. Для визначення розміру вимірюють відстань проміж переніссям і підборіддям. При відстані від 99мм до 109 мм – розмір 1; 110 – 119 мм – розмір 2; при 120мм і більше – 3.

Одягають респіратор за командою – „Респіратор одягти”.

Промислові респіратори РПГ - 67 і РУ – 60 крім захисту від пилу також захищають органи дихання від впливу парів шкідливих речовин. В залежності від умов, в яких доводиться працювати, респіратори комплектуються патронами різних марок.

Таблиця 4.3 – призначення коробок промислових респіраторів

А Пари органічних сполучень(бензин, газ, ацетон, сірковуглець, спирт, фосфор, хлорорганічна отрута)
В Кислі гази та пари, дим, туман, пил. Крім високотоксичних речовин типу синильної кислоти, фосфористого водню, миш’яковистого водню.
Г Пари ртуті (концентрація 0.01 мг/л), дим, туман, пил
КД Аміак, сірководень і їх суміші, дим, туман, пил

 

Найпростіші засобизахисту органів дихання – проти пилова тканинна маска і ватно – марлева пов’язка можуть захищати органи дихання від радіоактивних речовин і бактеріальних засобів. Кожна людина може їх виготовити у побутових умовах.








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 848;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.