Режими радіаційного захисту

Під режимами радіаційного захисту населення, робітників та службовців особового складу невоєнізованих формувань ЦО розуміється порядок роботи і застосуванням способів та засобів захисту в зонах радіоактивного зараження, що виключають радіоактивне опромінення людей вище припустимих норм та скорочення до мінімуму змушений простій виробництва. У залежності від рівнів радіації, категорії населення приймаються різні захисні заходи упритул до евакуації населення з забруднений території. Розроблені типові режими радіаційного захисту на випадок радіаційних аварій та на воєнний час при застосуванні зброї масового знищення. У таблиці 4.2 приведені режими радіаційного захисту на випадок радіаційних аварій.

Таблиця 4.2 - Режими радіаційного захисту населення на випадок радіаційних аварій(аварій на АЕС)

№ режиму Рівні радіації, р/ годину Захисні заходи
(0.1 – 0.3)*10-3 а) Укриття дітей в приміщенні під наглядом дорослих(розділення на групи по окремих приміщеннях) б) герметизація приміщень(вікон, дверей, вентиляційних пройм, димоходів) в) упаковка та герметизація продуктів харчування, води, білизни). Час знаходження дорослих на вулиці в респіраторах обмежено. На вході обладнаються природні бар’єри.
(0.3 – 1.5)*10-3 а, б, в, теж самі, що у режимі 1. г) проведення йодо профілактики дітям. д) находження на вулиці без гострої необхідності заборонено. Находження в респіраторах. захисному одягу, захисному взутті обмежено.
(1.5 – 15)*10-3 а, б, в,г, д, теж самі. е) проведення йодо профілактики всьому населенню, часткова евакуація населення(діти, вагітних жінок)
(15 – 100)*10-3 а, б, в,г, д, е, теж самі. ж) евакуація населення крім формувань, що діють у зоні зараження
Більше 0.1 а, б, в,г, д, е, ж, теж самі. з) повна евакуація всього населення.







Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 994;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.