ВИСНОВОК

На закінчення необхідно відзначити, що наступним етапом розвитку технологій оптичних дисків стане застосування нових стандартів останнього покоління DVD з більш високою щільністю запису: HD DVD або Blu-Ray. Протягом декількох років розробляється ще принципово новий формат оптичних дисків HVD (голографічний багатофункціональний диск). На відміну від попередніх форматів, основою служить технологія голографії, тобто збереження даних в тривимірному обсязі носія (використовується два лазера). При цьому досягається феноменальна ємність - Тбайта інформації на одному диску, і висока швидкість передачі даних. Різні види оптичних дисків вже не одне десятиліття займають почесне місце в стелажах і коробках користувачів. І хоча flash-носії і потіснили частково диски, насамперед, як джерело перенесення інформації з комп'ютера на комп'ютер, але в якості довгострокового зберігача інформації поки конкурентів у оптичних дисків немає.

Сполучення величезного обсягу інформації, яка може зберігатися на DVD, і високопродуктивних систем обробки цієї інформації за звичкою званих ПК, також може призвести до різких змін і в техніці, і в світі. На жаль, розвиток ніколи не переходить на пряму магістраль. І в альянсі DVD також є суперечності.

Зараз перспективними технологіями вважаються великого об`єму переносні жорсткі диски. Дедалі більшого розповсюдження набувають DVD і DiVX (Digital Vegatile eXpress). За рахунок простоти, надійності, дешевизни і великої ємності їм пророкують велике майбутнє.

Віддаленою перспективою є запис інформації на кристали. Якби існували технології запису одного біту інформації у одному вузлі кристалічної решітки, об`єми і швидкості запису інформації зросли б у тисячі разів. Але поки що це тільки мрії…









Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 636;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.