Література. 1 Дубей Н.В. Гідрогеологія та інженерна геологія

1 Дубей Н.В. Гідрогеологія та інженерна геологія. Підручник для ВНЗ. Івано-Франківськ. – електронний варіант.2009.-264с.

2 Карцев А.А. Гидрогеология нефтяных и газовых месторождений. - М.: Недра, 1972. – 280с.

3 Климентов П.П., Богданов Г.Я. Общая гидрогеология. - М.: Недра, 1977. – 357с.

4 Колодій В.В., Колодій І.В., Маєвський Б.Й. Нафтогазова гідрогеологія. Підручник для ВНЗ.- Івано-Франківськ: Факел, 2009.- 184с.

 

 

Лабораторна робота № 5

 

ВИЗНАЧЕННЯ СПОЛУК АЗОТУ У ВОДІ

 

Мета і завдання роботи

 

Навчитися проводити визначення сполук азоту у воді на фотоелектричному колориметрі-нефелометрі при фіолетовому світлофільтрі.

 

Основні теоретичні положення

 

Щоб визначити забрудненість води сполуками азоту, в першу чергу, визначають вміст нітратного азоту /вміст нітратів/. Для питної води ГДК нітратів – 45 мг/л, а ГДК по азоту нітратів – 10 мг/л.

Визначення вмісту нітратів в досліджуваній воді проводиться на фотоелектричному колориметрі-нефелометрі при фіолетовому світофільтрі.

Колориметричний метод визначення нітратів у воді базується на порівнянні забарвленості розчинів різної концентрації N03 в залежності від оптичної густини. Цю залежність попередньо вивчають і за результами досліджень будують графік залежності концентрації NO3 в розчині від оптичної густини. (Додаток 5.1.)

 








Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 661;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.