Лакотканини

Лакотканиною називається гнучкий електроізоляційний матеріал, що представляє собою тканина, просочену електроізоляційним лаком. Тканина забезпечує значну механічну міцність, а лакова плівка – електричну міцність матеріалу. Лакотканина застосовується для ізоляції в електричних машинах, апаратах, кабельних виробах. Як основу найчастіше застосовують бавовняні, рідше шовкові тканини. Шовкові лакотканини дорожче, але тонше й мають більш високу електричну міцність. Лакотканини відносяться до ізоляції класу А. Останнім часом широко застосовуються й штучні тканини.

По роду лаку, що просочує, лакотканини підрозділяються на світлі(жовті) на масляних лаках і чорні – на масляно-бітумних лаках. Світлі лакотканини відносно стійкі до дії органічних розчинників, мають високу схильність до теплового старіння. Їхня електрична міцність становить від 35-50 кВ/мм (хб) до 55-90 кВ/мм (шовк). Чорні лакотканини мають кращі електроізоляційні властивості, їх електрична міцність становить 55-60 кВ/мм. Гігроскопічність чорних лакотканин значно нижче, чим світлих.

До лакотканин слід також віднести електроізоляційні трубки, застосовувані для ізоляції й захисту вивідних кінців в електричних машинах і апаратах.








Дата добавления: 2015-03-11; просмотров: 916;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.