Розрахунок витрат на відрядження. Витрати на відрядження фізичних осіб: на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) як до місця відрядження і назад

Витрати на відрядження фізичних осіб: на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) як до місця відрядження і назад, так і за місцем відрядження (у тому числі на орендованому транспорті), оплату вартості проживання у готелях (мотелях), а також включених до таких рахунків витрат на харчування чи побутові послуги (прання, чищення, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), на найм інших жилих приміщень, оплату телефонних розмов, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в'їзд (віз), обов'язкове страхування, інші документально оформлені витрати, пов'язані з правилами в'їзду та перебування у місці відрядження, в тому числі будь-які збори і податки, що підлягають сплаті у зв'язку із здійсненням таких витрат.

Витрати можуть бути включені до складу витрат платника податку лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат у вигляді транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона та документа про сплату за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів, рахунків, отриманих із готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання фізичної особи, в тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.

Не дозволяється включати до складу витрат на харчування вартість алкогольних напоїв і тютюнових виробів, суми "чайових", за винятком випадків, коли суми таких "чайових" включаються до рахунку згідно із законами країни перебування, а також плату за видовищні заходи.

До складу витрат на відрядження відносяться також витрати, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон - не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження.

Сума добових визначається в разі відрядження:

-у межах України та країн, в'їзд громадян України на територію яких не потребує наявності візи (дозволу на в'їзд), - згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами;

-до країн, в'їзд громадян України на територію яких здійснюється за наявності візи (дозволу на в'їзд), - згідно з наказом про відрядження та відмітками уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює.

За відсутності зазначених відповідних підтвердних документів, наказу або відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в паспорті або документі, що його замінює сума добових не включається до складу витрат платника податку.

Якщо згідно із законами країни відрядження або країн, територією яких здійснюється транзитний рух до країни відрядження, обов'язково необхідно здійснити страхування життя або здоров'я відрядженої особи чи її цивільної відповідальності (у разі використання транспортних засобів), то витрати на таке страхування включаються до складу витрат платника податку, що відряджає таку особу.

Планування витрат на простої автотранспортних засобів

Простоєм автомобіля вважається затримання під навантаженням або вивантаженням товарів понад установлені строки.

Навантажувально-розвантажувальні роботи на автомобільному транспорті є складовою частиною транспортного процесу. Час простою при виконанні цих операцій становить біля 30-35% від загального часу роботи транспортних засобів на лінії.

Час простою автомобіля під навантаженням і розвантаженням складається з тривалості наступних елементів транспортного процесу: очікування навантаження або розвантаження, маневрування на навантажувальному або розвантажувальному майданчику, безпосередньо операцій навантаження-розвантаження, закриття бортів, закріплення вантажу, оформлення документів.

При організації й плануванні перевезень у розрахунках приймається нормований час простою під навантаженням і розвантаженням, що залежить від способу виконання навантажувально-розвантажувальних робіт, вантажопідйомності транспортних засобів, роду вантажу й виду тари. Час простою нормується залежно від вантажопідйомності транспортних засобів при:

- механізованому і немеханізованому способі навантажувально- розвантажувальних робіт для навалочних вантажів, включаючи в'язкі й напівв'язкі, й окремо для інших вантажів, включаючи будівельні розчини;

- простої автомобільних цистерн при наливі і зливі самопливом;

- перевезенню вантажів автомобілями-фургонами;

- виконанні навантажувально-розвантажувальних робіт для автомобілів-самоскидів, зайнятих на транспортуванні породи й корисних копалин на відкритих гірських роботах, а також під час перевезення масових навалочних вантажів промисловості й будівництва;

- механізованому навантаженню або розвантаженню універсальних залізничних і автомобільних контейнерів.

Час прибуття транспортних засобів під навантаження вважається з моменту пред'явлення водієм шляхового листа в пункті навантаження, а час прибуття автомобіля під розвантаження - з моменту пред'явлення водієм товарно-транспортної накладної в пункті розвантаження.

При складанні графіків руху транспортних засобів, до часу простою під навантажувально-розвантажувальними роботами відносять сукупність усіх затримок автомобіля в пунктах навантаження і розвантаження, за якими причинами вони не відбувалися.

Середній час простою транспортних засобів під навантаженням і розвантаженням за одну їздку, визначається за формулою:

t н-р=

де tн-р - нормований час простою під навантаженням і розвантаженням за одну їздку одиниці транспортного засобу, хв.;

z - кількість їздок, од.

Скорочення тривалості простою автомобіля в пунктах відправлення і прибуття вантажів, тісно пов'язане з виконанням навантажувально- розвантажувальних операцій більш швидкими темпами і за більш короткий час, досягається за умови бездоганної організації виробничого процесу в пунктах навантаження і розвантаження.

Планування інших витрат: ТО в дорозі, дорожні збори та інше

Якщо Ваше підприємство перевозить товари в межах однієї або кількох країн, для пересування транспортних засобів Вам знадобиться не тільки паливо. Майже всі країни в Європі наразі мають певну схему дорожніх зборів. У кожній країні Євросоюзу є свої розцінки на користування автобаном і навіть на в'їзд в центр міста. У деяких країнах крім платних доріг є ще оплата за використання мостів, тунелів або для в'їзду в центр міста.

Для зупинок та відпочинку на автобанах існує ціла мережа парковок, які позначені на відповідних шляхових знаках з підсказкою відстані до найближчих (в км):

-невеличкий майданчик для відпочинку (може бути обладнанний лавами та стільцями, урнами для сміття) (P)

-те ж саме, плюс будівля безкоштовного туалету (wc)

-великий паркінг з автозаправкою

-автозаправка, кафе, ресторан, дитячій майданчик, мотель, тощо (в цьому випадку туалет може бути платним).

Планування ТО в дорозі є також важливим, оскільки ціни на обслуговування в країнах різна, тому потрібно вибрати оптимальний варіант.

Можуть бути інші витрати:

- податки, сбори, платежі

- відрахування в страхові фонди та інші обов’язкові відрахування

- плата за гранично допустимі викиди забруднюючих речовин

- витрати на платежі по страхуванню майна, життя водіїв

Планування рентабельності майбутніх рейсів.

Прирозв’язанні транспортної задачі звичайно метою є зменшення витрат на перевезення при постійних тарифах на перевезення одиниці вантажу. Але працівників більше цікавлять не витрати, а отриманий прибуток.

Рентабельність виробничої діяльність (окупність витрат) R з обчислюється шляхом відношення прибутку від реалізації (Прп) до суми витрат по реалізованій продукції (З). Для транспортного підприємства Прп - прибуток від перевезень, а З - витрати на здійснення перевезення








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 668;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.011 сек.