Відомість замовлень на ремонти. На підставі відомості дефектів складається замовлення на виконання ремонтних робіт

На підставі відомості дефектів складається замовлення на виконання ремонтних робіт. Це багатофункціональний документ, в якому відбиваються інвентарний номер, найменування виконуваних робіт, номери креслень, перелік і кількість необхідних матеріалів. При необхідності в замовленні можуть розраховуватися планові витрати на його виконання. Замовлення виписується підрозділом, за яким закріплений ремонтований oб'єкт основних засобів, а номери креслень, кількість і перелік матеріалів вказуються виконавцем робіт. Замовлення підписується замовником і виконавцем. Керівник підприємства (або уповноважена їм особа) ухвалює цей документ, чим санкціонує виконання замовлення.

Після підписання замовлення нормувальник (виходячи з наведеного у відомості дефектів переліку робіт) виписує нормовані завдання або наряд-завдання, по яких нараховуватиметься заробітна плата ремонтних робітників.

Кількість матеріалів і запасних частин, фактично витрачених на виконання конкретного ремонту, відображується в замовленні. Там же вказуються трудовитрати на виконання замовлення і прямі витрати нa оплату праці. У замовленні може наводитися і інформація про непрямі (загальновиробничі, накладні) витрати (фактичні або виходячи з планового відсотка розподілу).

Зрозуміло, що на крупному підприємстві керівник не може підписувати замовлення на виконання ремонтних робіт. В цьому випадку необхідно наказом затвердити перелік осіб, уповноважених це робити.

Описана схема оформлення документів склалася ще в роки радянської влади і «за інерцією» використовується на багатьох крупних підприємствах. Проте доцільно об'єднати відомості дефектів і замовлення в одну форму.

Після закінчення звітного періоду по виконаних замовленнях замовником і виконавцем робіт підписуються акти приймання-передачі замовлення (з вказаними в них сумами витрат). Цей документ може поєднуватися к самим замовленням, наприклад, друкуватися на його зворотній стороні. Незакінчені на кінець періоду роботи числитимуться в незавершеному виробництві.

 








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 772;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.