Підготовка корпуса

Більшість корпусів підтримують великий діапазон розмірів материнських плат. Слід пам'ятати, що кожен формат використовує власні точки кріплення (рис. 13). Вони з'єднують шар материнської плати з «землею» корпусу ПК, знижуючи викривлення сигналів через електромагнітні завади. Точки кріплення, таким чином, заземлені.

Рис. 13. Точки з пайкою навколо отвору кріплення заземлюють материнську плату за корпус за допомогою мідних стійок, які входять у комплект постачання корпусу

 

Неправильно розташовані точки кріплення можуть призвести до збоїв в роботі материнської плати, тому виробники корпусів докладають спеціальні мідні стійки (рис. 13). Перед встановленням плати важливо подивитися, де розташовані отвори кріплення, після чого розташувати на тих же місцях панелі корпусу мідні стійки (рис. 14). Помилкове встановлення, в теорії, може вивести з ладу материнську плату, але найчастіше вона просто відмовляється запускатися.

Рис. 14. Розташування стійок повинне точно відповідати отворам кріплення материнської плати.

 

Більшість материнських плат використовують власну розкладку портів на задній панелі, тому в комплект з ними входить заглушка для відповідного отвору на задній панелі корпусу (рис. 15). В корпус зазвичай встановлена універсальна заглушка, яку слід замінити на варіант, що поставлявся в комплекті з материнською платою.

Рис. 15. Заглушка, що поставлявся в комплекті з материнською платою

 

Потрібно звернути увагу на спеціальні затискачі (рис. 16). Під час транспортування плати вони можуть прийняти стан, майже паралельний площині заглушки. Перед встановленням материнської плати їх потрібно зігнути під кутом 90 градусів, щоб вони не блокували порти. Лівий затискач на рис. 16 відігнутий під правильним кутом.

Рис. 16. Затискачі на заглушці

 

Рис. 17. Встановлені блок живлення і материнська плата

 








Дата добавления: 2014-12-11; просмотров: 850;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.