Формати файлів

§ AVI (.avi) - Audio Video Interleaved (відео, синхронізоване із звуком), формат, розроблений Microsoft для запису та відтворення відео в операційній системі Windows. При запису в цьому форматі використовується декілька різних форматів стиснення (компресії) відеозображення. Спочатку для захоплення та відтворення відео використовувались можливості програмного комплекту Video for Windows, розробленого Microsoft, однак зараз є набагато кращі програмні засоби. В зв’язку з цим в розвиток формату AVI Microsoft проголосила про створення двох нових форматів: ASF (Advanced Streaming Format - вдосконалений потоковий формат) і AAF (Advanced Authoring Format).

§ Quick Time Movie (.qt, .mov) - найрозповсюдженіший формат для запису та відтворення відео, розроблений фірмою Apple для комп’ютерів Mac в рамках технології QuickTime. Підтримує декілька різних форматів стиснення відео, в тому числі і MPEG і Indeo, а також свій власний метод компресії. Донедавна фільми в форматі MOV можна було записувати тільки на платформ Mac, а відтворювати - на платформах Mac і Wintel. Зараз такого обмеження немає. В новій версії додані також різні методи компресії звуку та відеозображення.

§ MPEG (.mpg, .mpeg, .dat) - формат для запису і відтворення відео, розроблений групою експертів по рухливим зображенням (MPEG). Має власний алгоритм компресії. В даний час активно икористовується для запису цифрового відео.

§ Digital Video (.dv) - формат, розроблений для цифрових відеокамер і відеомагнітофонів. Кодер-декодер (кодек) визначений консорциумом головних світових виробників електроніки і випущений в різних варіантах, щоби його змогли підтримати незалежні виробників в своїх платах з інтерфейсом FireWire і комплексних рішеннях для редагування цифрового відео.

§ Compression Engine Movie (.cem) - формат для стиснення цифрового відео, оснований на технології хвильового перетворення (як і формат для стиснення статичних зображень WIF).

 








Дата добавления: 2014-12-08; просмотров: 1228;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.