Сканування та розпізнавання тексту

Сканери, загальні принципи.

Сканер освітлює документ, а його світлочутливий давач з певною частотою проводить вимірювання інтенсивності відбитого світла. Дозволяюча спроможність сканера прямо пропорційно частоті замірів. Величина інтенсивності відбитого світла перетворюється у двійковий код, який передається на комп’ютер для подальшої обробки. В залежності від щільності блоків однієї вибірки сканера може розпізнавати більшу чи меншу кількість відтінків від чорного до білого.

Кольорове сканування – це сканування в «сірому режимі» із різними фільтрами(червоним, синім, зеленим).256 відтінків кожного з компонентів в сумі дають 16,7 млн. можливих комбінацій, тобто кольорів.(24-бітове відображення). Здавалост би 24 біти достатньо для точного передавання будь-якого відтінку. Але при використанні гамм, яскравості та контрастності, розмір палітри значно зменшується, особливо по краям спектру, частина кольорів втрачається. Тому вже використовуються моделі із глибиною кольору 30,36 і навіть 48 бітів(CanoScan Lide35).

TWAIN.

Для повноцінної роботи сканера потрібна відповідна програма, чи драйвер. Зоб не писати програму для кожного типу сканера, з’явився стандарт TWAIN, у відповідності з яким здійснюється обмін між прикладною програмою і пристроєм. Будь-яка TWAIN-сумісна програма буде стабільно працювати з будь-яким TWAIN-сумісним сканером.








Дата добавления: 2014-12-08; просмотров: 747;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.