Теплові акумулятори із нержавіючої сталі

Теплоакумулятори серії ВТНвиготовляються з харчової нержавіючої сталі марок AISI 304, 316 і 321, завдяки чому досягається відмінний рівень антикорозійного захисту. Гладка внутрішня поверхня запобігає утворенню накипу на стінках бака і теплообмінників. Таким чином даний виріб буде ідеальним для використання на об'єктах з підвищеними санітарними вимогами до якості води (харчова промисловість, заклади готельно-ресторанного комплексу, лікувальні заклади тощо).

Теплоаккумулятор ВТН-1 обладнаний двома стаціонарними теплообмінниками, які дають можливість експлуатувати бак в бівалентних системах. Нижній теплообмінник зазвичай приєднується до низькотемпературних джерел тепла (сонячний колектор, тепловий насос, установки утилізації тепла), а верхній в свою чергу до високотемпературних (газовий, електричний котел), і використовується для догріву води до необхідної температури.

Особливістю теплоаккумулятора ВТН-2 є використання одного вбудованого теплообмінника в нижній частині бака для підключення будь-якого джерела тепла. Таким чином дана модель є ідеальною для моновалентних систем ГВС.

У теплоаккумуляторе ВТН-2-ПЛЮС використовується теплообмінник збільшеної площі, який дозволяє ефективно використовувати низькотемпературні теплогенератори в системах ГВП, в яких джерелом тепла є конденсаційний газовий котел, тепловий насос, або сонячні колектора.

Теплоаккумулятор ВТН-3 використовується в якості бака-накопичувача гарячої або холодної води. ВТН-3 відмінно працює в системах «турбо-бойлер», при цьому добре використовується ефект пошарового накопичення гарячої води (зверху - вниз).


2.3 Акумулююча ємність «бак в баку»

Конструкція теплоаккумуляторів моделі ВТА/Н «бак в бакові» передбачає наявність у баці з чорної сталі бака із нержавіючої сталі. За рахунок такої конструкції теплоаккумулятори даної серії поєднують у собі всі переваги накопичувального бойлера і бака-акумулятора. Дана модель призначена для одночасного використання в системах опалення, а також приготування і накопичення гарячої води.

Внутрішній бак виготовлений з високоякісної харчової нержавіючої сталі. Його основною відмінністю є конструкція стінки бака, яка виготовлена хвилеподібно для підвищеної стійкості перед зовнішнім тиском, збільшення площі теплообміну, а також така конструкція дозволяє за рахунок термічних розширень самоочищуватись від накипу.

В конструкції теплоаккумулятора моделі ВТА/Н-1 передбачено наявність теплообмінника з чорної сталі, конструктивно розташованого знизу, який призначений для додаткового підключення сонячних колекторів або інших теплогенераторів (тепловий насос, газовий, твердопаливний, електричний котел і т.д.).

Конструкція моделі ВТА/Н-2 не передбачає наявності теплообмінника. Це дає змогу безпосередньо підключити його до будь якого теплогенератора.

Основною відмінністю моделі ВТА/Н—1-СОЛАР ПЛЮС є збільшений внутрішній бак, частина якого конструктивно розташована безпосередньо в середині теплообмінника, за рахунок чого підвищується ефективність роботи теплоаккумулятора з низькотемпературними джерелами тепла.









Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 1265;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.