Зварювальний випрямляч з жорсткими зовнішніми характеристиками

 

Зварювальний випрямляч типу ВДГ – 303 У3 призначений для комплектації зварювальних напівавтоматів типу ПДГ-312 для механізованого зварювання в середовищі захисних газів плавким електродом.

Випрямляч має жорсткі зовнішні характеристики, безступінчасте автоматичне підстроювання індуктивності зварювального кола.

Випрямляч призначений для роботи в закритих приміщеннях з дотриманням таких умов:

температура навколишнього середовища від мінус 10С до плюс 40С;

відносна вологість не більше 80% при 20С;

навколишнє для випрямляча середовище повинно бути невибухонебезпечним, не містити струмопровідного пилу, агресивних парів і газів, які руйнують метали та ізоляцію.

Випрямляч зварювальний ВДГ – 303 УЗ – це установка, яка перетворює енергію трифазної мережі змінного струму в енергію постійного струму, створює необхідні зовнішні характеристики і можливість регулювання робочої зварювальної напруги у встановлених межах.

силового випрямного блоку УД1...УД6, дроселя насиченняL1, дроселя L2, перемикача ступенів SA1, автоматичного вимикача QF1, вентилятора з електродвигуном М, блоку керування.

Всі складові частини випрямляча розміщені в зварному корпусі, який може пересуватись на колесах. Корпус з усіх боків закритий щитками, лицевою та задньою панелями.

Для пуску випрямляча слід ввімкнути автоматичний вимикач QF1. При цьому напруга мережі подається на блок керування і загоряється сигнальна лампочка HL1 (див. рис. 5.2).

Після натискання кнопки SВ1 "Пуск" струм проходить через котушку магнітного пускача КМ1, кнопку SВ1 "Пуск" і кнопку SВ2 "Стоп". Магнітний пускач КМ1 спрацьовує, замикаючи свої контакти. Контакт КМ1.2 блокує кнопкк SВ1 "Пуск" (її можна відпустити), а контакти КМ2...КМ4 вмикають електродвигун М вентилятора.

Від повітряного потоку, створеного вентилятором, замикається контакт К1 реле вентиляції і подається живлення на котушку магнітного пускача КМ2 по ланцюжку КМ2-К1-КМ1.2-SВ2. Магнітний пускач КМ2 спрацьовує, замикає свої контакти КМ2.1...КМ2.3 і подає напругу мережі на первинну обмоііку силового трансформатора ТІ.Знижена напруга з вторинної обмотки трансформатора ТІ через робочі обмотки дроселя ІЛ подається на силовий випрямний блок УД1...УД6.

Випрямлена напруга згладжується дроселем L2 і подається на вихід випрямляча. За допомогою обмоток керування II і III дросель L1 дає можливість отримання необхідних характеристик на малих струмах. При роботі випрямляча (під час горіння дуги) на робочій обмотці І дроселя виділяється змінна складова випрямленої напруги з частотою 300 Гц. Вказана напруга індукується в обмотках керування II і Ш дроселя L1 і випрямляється однофазною двохпівперіодною схемою, утвореною діодами УД7, УД8 та обмотками II і III. Випрямлений струм протікає через дугу, змінюючи при цьому індуктивність дроселя при зварюванні. Значення індуктивності залежить від режиму роботи випрямляча. При зварюванні на малих струмах зустрічна напруга дуги невелика і струм, що протікає через обмотки II і III при горінні дуги, стає більшим, дросель L2 має малу індуктивність. При зварюванні на великих струмах збільшується запірна робоча напруга дуги, струм в обмотках II і ІII зменшується, а індуктивність дроселя збільшується. Таким чином здійснюється автоматична зміна індуктивності дроселя Ь2, яка у випрямлячі ВДГ-303 УЗ становить 500 мкГн.

Вимкнення випрямляча проводиться кнопкою SВ2 "Стоп".








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 1358;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.