Відстань від центра переводу до граничного стовпчика

Розташування граничного стовпчика між коліями 1-2, 2-3, 3-4 у стрілочній вулиці під кутом хрестовини також відноситься до розглянутого вище випадку, тому що переводи мають перевідну криву, що не показується, при зображенні переводу в осях.

На приймально-відправних коліях, обладнаних електричними рейковими ланцюгами, повинні розміщатися ізолюючі стики на відстані 3,5 м за граничним стовпчиком (з урахуванням максимальної довжини виступаючої частини рухомого складу стосовно крайньої осі). Щоб застосовувати стандартні рубки (12,5 і 6,25 м) на ділянці колії від торця хрестовини до ізолюючого стику, рекомендується трохи збільшити відстань від центра переводу до граничного стовпчика в порівнянні з розрахунковим по габаритних умовах.

Сигнали встановлюються з правої сторони колії по напрямку руху поїздів.

Мінімальна ширина міжколійя emin, у якому можна поставити сигнал – .

Для установки світлофорів відстань між осями повинна бути не менш:

- 5,2 м – для щоглових з драбиною;

- 5,04 м – для щоглових без драбини (чи зі складною драбиною);

- 4,5 м – для карликових здвоєних (із двома головками);

- 4,2 м – для карликових одиночних.

Розрізняють три випадки установки вихідних і маневрових сигналів (мал. 9.4, а):

1 – граничний стовпчик, що обмежує довжину даного колії, знаходиться в одному міжколійї з вихідним сигналом з колії. Відстань від центра переводу до сигналу визначається таким же способом, як і до граничного стовпчика, але значення р варто приймати рівним половині мінімального міжколійя, що допускає установку даного сигналу;

2 – сигнал, що знаходиться в різних міжколійях із граничним стовпчиком для даного колії, встановлюють у створі з ізолюючим стиком, тобто на відстані 3,5 м за граничним стовпчиком;

3 – вихідний сигнал, за яким покладений протишерстний стрілочний перевід, може бути встановлений у створі зі стиком рамної рейки, тобто на відстані а від центра переводу.

Вхідні сигнали при тепловозній тязі встановлюються на відстані не менш 50 м від гостряка першого по ходу зустрічного стрілочного переводу чи від граничного стовпчика, якщо перший стрілочний перевід пошерстний. На електрифікованих лініях вхідні сигнали віддаляються від першої стрілки на 300 м з урахуванням повітряного проміжку, що відокремлює контактну мережу перегону від контактної мережі станції.

Рис. 9.4. Схеми установки сигналів і визначення повної та корисної довжини

Вхідні сигнали визначають границі станції на одноколійних лініях. На двоколійних лініях границі станції встановлюють окремо по кожній головній колії. З боку прибуття поїздів границею станції є вхідний сигнал, а з боку відправлення - сигнальний знак «Границя станції», встановлений перед повітряним проміжком (з боку перегону), що відокремлює контактну мережу перегону від контактної мережі станції.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1114;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.