Продовження перетворення адрес

Новий запис в ARP-таблиці з'являється автоматично, через мілісекунди після того, як вона потрібна була. Як ви пам'ятаєте, раніше на кроці 2 вихідний IP-пакет був поставлений у чергу. Тепер з використанням оновленої ARP-таблиці виконується перетворення IP-адреси в Ethernet-адресу, після чого Ethernet-кадр передається по мережі. Повністю порядок перетворення адрес виглядає так:

1. По мережі передається широкомовний ARP-запит.

2. Вихідний IP-пакет ставиться в чергу.

3. Вертається ARP-відповідь, що містить інформацію про відповідність IP- і Ethernet-адрес. Ця інформація заноситься в ARP-таблицю.

4. Для перетворення IP-адреси в Ethernet-адресу в IP-пакета, постав ленного в чергу, використовується ARP-таблиця.

5. Ethernet-кадр передається по мережі Ethernet.

Коротше кажучи, якщо за допомогою ARP-таблиці не вдається відразу здійснити перетворення адрес, то IP-пакет ставиться в чергу, а необхідна для перетворення інформація виходить за допомогою запитів і відповідей протоколу ARP, після чого IP-пакет передається по призначенню.

Якщо в мережі немає машини із шуканою IP-адресою, то ARP-відповіді не буде й не буде запису в ARP-таблиці. Протокол IP буде знищувати IP-пакети, що направляються по цій адресі. Протоколи верхнього рівня не можуть відрізнити випадок ушкодження мережі Ethernet від випадку відсутності машини із шуканою IP-адресою.

Деякі реалізації IP і ARP не ставлять у чергу IP-пакети на той час, поки вони чекають ARP-відповідей. Замість цього IP-пакет просто знищується, а його відновлення покладає на модуль TCP або прикладний процес, що працює через UDP. Таке відновлення виконується за допомогою таймаутів і повторних передач. Повторна передача повідомлення проходить успішно, тому що перша спроба вже викликала заповнення ARP-таблиці.

Слід зазначити, що кожна машина має окрему ARP-таблицю для кожного свого мережного інтерфейсу.

Протокол Internet (IP) [1] використовується для обробки датаграми, переданої між хост-комп'ютерами в системі об'єднаних мереж, названої Catenet [2]. Пристрої, що здійснюють з'єднання різних мереж, називаються шлюзами. Для забезпечення керування шлюзи спілкуються один з одним за допомогою протоколу Gateway to Gateway Protocol (GGP) [3,4]. Часом шлюз або хост-комп'ютер, що одержує дані, обмінюється інформацією с хост-комп'ютером, що відправляє ці дані. Саме для таких цілей використовується даний протокол - протокол контрольних повідомлень Internet (ICMP). ICMP використовує основні властивості протоколу Internet (IP), як якби ICMP був протоколом більше високого рівня. Однак фактично ICMP є складовою частиною протоколу Internet і повинен бути складовою частиною кожного модуля IP.

Повідомлення ICMP повинні відправлятися в деяких складних ситуаціях. Наприклад, коли датаграма не може досягти свого адресата, коли шлюз не має досить місця у своєму буфері для передачі якої-небудь датаграми, або коли шлюз наказує хост-комп'ютеру відправляти інформацію по більш короткому маршруті.

Протокол Internet не створений для того, щоб забезпечувати абсолютну надійність передачі інформациії. Метою же даних контрольних повідомлень є забезпечення зворотного зв’язку, оповіщення відправника даних про проблеми, що виникають у комунікаційному устаткуванні. Їхньою метою не є додання надійності протоколу IP. Протокол не дає гарантій, що датаграма досягає свого адресата або що контрольне повідомлення буде повернуто комп'ютеру, що відправив дані. Деякі з датаграм можуть зникнути в мережі, не викликавши при цьому ні яких оповіщень. Протоколи більш високого рівня, що використовують протокол IP, повинні застосовувати свої власні процедури для забезпечення надійності передачі даних, якщо така потрібна.

Повідомлення ICMP протоколу, як правило, оповіщають про помилки, що виникають при обробці датаграм. Щоб проблеми з передачею повідомлень не викликали поява нових повідомлень, щоб це у свою чергу не привело до лавиноподібного росту кількості повідомлень, що циркулюють у мережі, констатується, що не можна посилати повідомлення про повідомлення. Також констатується, що ICMP повідомлення можна посилати тільки про проблеми, що виникають при обробці нульового фрагмента в сегментованій датаграмі (нульовий фрагмент має нуль у полі зсуву фрагмента).








Дата добавления: 2016-05-11; просмотров: 498;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.